SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Moral Sahaya İndi: 2-0

A- A+ PAYLAŞ

İdari ve mali kriz nedeniyle oldukça kötü günler yaşayan, geçtiğimiz hafta İlhan Kavuk başkanlığında yeni yönetim kurulunun oluşturulmasıyla moral bulan Malatyaspor camiası, bu moralin İnönü Stadı'na yansımasıyla, takımın elde ettiği 2-0'lık galibiyete seviniyor.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Koray Gençerler, Ekrem Kan, Ali Saygın Ögel, 4. Hakem Çağatay Şahan,

MALATYASPOR: Emrah, Mahmut Acar, Mustafa Sert, Alper, Ramazan, Serdar Samatyalı, Serkan Dökme, Güngör (Dk.90+2 Engin), Hakan, Atilla (Dk. 81 Turgay), Taner (Dk.90+3 Tayfur Emre),

YEDEKLER: Yk. Eray, Ali Şimşek, Engin, Turgay, Eyüp Kadri, Tayfur Emre, Mustafa Olcaytu,

ORDUSPOR: Orçun, Cihan, Yiğitcan, Ali, Cafercan (Dk.65 Emre), Erkan, Mehmet, Cem, Mahmut Hanifi, Serkan (Dk.82 Emrah), Ümit (Dk.46 Aydın),

YEDEKLER: Yk.Ali, Mülayim, Uğur, Aydın, Emre, Emrah, Hüsamettin.

SARIKART: Güngör (Malatyaspor)

GOLLER: Dk. 53 Taner, Dk.88 Serkan Dökme (Malatyaspor)

13. dakikada sağdan gelişen Malatyaspor atağında Atilla, Taner'i gördü. Taner, daha uygun durumdaki Ramazan'a çıkarmak isteyince, defans araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

16. dakikada Orduspor'un kazandığı köşe atışını Cafercan kullandı. Gelen topa Yiğitcan yükseldi, kafa vuruşu aut.

19. dakikada Cafercan'ın Malatya cezasahasına gönderdiği topa Ali'den önce Alper müdahale etti, kornere attı. Kornerden sonuç yok.

22. dakikada Serdar Samatyalı’nın sağdan kullandığı korner atışına Taner ve geriden gelen Mustafa birlikte hamle yaptılar, Taner yakından istediği vuruşu yapamayınca top yandan dışarı çıktı.

25. dakikada Malatyaspor'un kazandığı köşe atışını Ramazan kullandı. Gelen topa Taner yükseldi, kafayı vurdu, aut.

26. dakikada Malatyaspor ortaalanından gönderilen uzun topla cezaalanında buluşan Taner, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşu kaleci Orkun'dan döndü. Bu pozisyon sırasında iki futbolcu çarpışırken, kaleci kısa süreli sakatlık geçirdi.

29. dakikada Serdar Samatyalı’nın 25 metreden kullandığı serbest atışı tribünleri gol diye ayağa kaldırdı, top az farkla yandan dışarı çıktı.

Hakem ilk yarıda oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

45+2'de Orduspor kazandığı serbest atışı Cafercan'la kullandı. Bu futbolcunun direkt kaleye şutladığı topu Emrah güçlükle kornere çeldi. Korner atışı kullanılmadan ilk yarıyı bitiren hakem, bu yarının 0-0 kapandığını da ilan etti.

İkinci yarıya Malatyaspor çok süratli başladı.

46. dakikada Malatyaspor karşılaşmanın ilk en net pozisyonunu yakaladı. Taner’in soldan hareketlendirdiği Serdar Samatyalı ceza alanına girdi, istese şut atabilirdi ama uzak direkte ceza alanına hareketlenen Atilla’yı görmek istedi, Ordu savunması kalabalık geldi ve topu kornere atıp tehlikeyi önledi.

Malatyaspor bu dakikalarda oyunda oldukça üstün bir şekilde mücadele ederken, 50. dakikada anlaşılmayan bir şekilde maraton tribününden sahaya yağan konfeti ve şerit kağıtlar yüzünden karşılaşma 2 dakika durdu.

53. dakikada Mahmut Acar'ın ortaladığı topla, rakip defans oyuncusunun ayağı kayıp kontrol edemeyince cezaalanında buluşan Taner, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve golü kaydetti: 1-0

64. dakikada Mehmet Öncan sağ kanattan hızla ceza alanına girdi, çaprazdan uzak direğe sert bir şut çıkardı, kaleye paralel giden topa kimse dokunamadı ve top dışarı çıktı.

68. dakikada Malatyaspor belki de maçı kolaylayacağı bir pozisyonda gole ulaşamadı. Güngör’ün ortasına penaltı noktası civarında yükselen Atilla kafayla bekletmeden şık bir vuruş yaptı, top direğin dibinden dışarı çıktı.

70.dakikada Serdar Samatyalı, tam istediği gibi, kaleyi karşıdan gören pozisyonda 20 metreden sert ve isabetli bir şut çıkardı, doğru yer tutan kaleci Orçun topu köşede kontrol etti.

71. dakikada Malatyaspor atağında Serdar'ın vuruşunda kaleci topu kornere çeldi.

88. dakikada Malatyaspor korner atışı kullandı. Ramazan'ın paslaşarak kullandığı atışı Ordu defansı kornerle kesti. İkinci kez Malatyaspor'un Serdar'la kullandığı korner atışından gelen topu rakip defans uzaklaştırmak istedi. Serkan Dökme, cezaalanı dışından ve yaklaşık 25 metreden sert vurdu, topu 90'dan ağlara gönderdi: 2-0

Hakem oynanmamış süre olarak 5 dakikayı işaret etti.

Sonraki dakikalarda iki takımın atakları sonucu değiştirmedi ve maç 2-0 Malatyaspor'un üstünlüğüyle son buldu.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız