SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MORMAŞ Satışa Çıkarılıyor..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Özel İdare Müdürlüğü'nün büyük hissedar olduğu MORMAŞ mobilya fabrikasındaki hisselerin satışa çıkarılması kararını onayladı.

Malatya İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Bekir Çelik Başkanlığında Özel İdare Salonu'nda toplandı. 10 üyenin çeşitli mazeretlerinden dolayı katılmadığı toplantıda yüzde 81.773 hissesi Malatya İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait olan Malatya Orman Ürünleri Tesisleri A.Ş.'nin (MORMAŞ) satışa çıkartılması için karar alındı.

Alınan kararda, MORMAŞ'ın Bayandırlık ve İskan Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede toplam değerinin 4 milyon 74 bin YTL tutarında olduğu belirtildi. Yüzde 82'si İl Özel İdaresine, yüzde 12'si Battalgazi Belediyesi, yüzde 2'si diğer kamu kurumlarına, yüzde 4'ü de 364 iştirak sahibine ait olan ve 1974 yılında kurulan MORMAŞ'ın önümüzdeki dönemde satışa sunulacağı kaydedildi.

Bu arada, MORMAŞ tarihinde ilk kez 2001 yılında kara geçmiş ve 2001 yılı vergilendirme döneminde Malatya'da kurumlar vergisinde ilk 10 şirket arasında yer almıştı. Malatya Özel İdare Müdürlüğü MORMAŞ'ta sahip olduğu yüzde 82 hissesini en son 2000 yılında 665 milyar lira değer koyarak satışa çıkarmış, ancak talipli çıkmayınca tesis satılamamıştı. Tesis okullara sıra yapıyordu. Fabrikanın, yeni İhale Kanunundan dolayı, eski üretim kapasitesini kaybettiği belirtildi.

Öte yandan, İl Genel Meclisi'nde Sağlık İl Müdürlüğü'nün 6 projeden oluşan 2006 yılı yatırım programıda görüşülerek komisyona havale edildi. Programda 4 tane yeni ambulansın alımı öngörülürken, 2006 yılı yatırımları için toplam 1 milyon 300 bin YTL tutarında ödenek talep edildiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Gürkan Gül (5 yıl önce)
    satılsın mormaş da satılsın. belediyenin sırtında bir kambur gibi beklemesi saçmalık... satılsın ki bazı şeylerin üstünü ört bas etmeye çalışanlar aklanabilsin.
    0
    0
    Yanıtla