SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MORMAŞ'a 10 Milyonluk Yatırım

0
Güncellendi - 2018-10-21 04:30:27
MORMAŞ'a 10 Milyonluk Yatırım
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi iştiraklerinden olan MORMAŞ, yaptığı 10 milyon TL’lik yeni bir yatırımla dikkatleri üzerine çekiyor.  Yeni Kapı Üretim Tesisleri’ni yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şirketlerin bu son dönemde geriye ricat ettiği ve konkordato ilan ettiği bir süreçte MORMAŞ’ın 10 milyon TL’lik bir yatırım yapmasının takdire şayan bir durum olduğunu söyledi.

Battalgazi Belediyesi iştiraklerinden olan Malatya Orman Ürünleri ve Mobilya Tesisleri A.Ş (MORMAŞ), atıl durumda olan yaklaşık 1000 metrekare alanda kurduğu Yeni Kapı Üretim Tesisleri’nde günlük 100 adet kapı üretimi gerçekleştiriyor. İlk olarak atıl durumda bulunan 1000 metrekare alanda Yeni Kapı Üretim Tesisleri’ni oluşturmak için düzenleme yapan MORMAŞ, aldığı tutkal sürme makinası, soğuk pres makinası, profil çekme ve zımparalama makinası, profil sarma makinası, 45 derece kesim makinası, kol, kilit, menteşe delik makinası, kapı ebatlama makinası, pervaz yapıştırma makinası, merdaneli tutkal sürme makinası, kasa kilit karşılığı açma makinası, asansörlü ebatlama makinası, pvc kenar bant makinası, laminat kenar kesme makinası, ahşap seren çekme makinasının yanı sıra stokla birlikte toplamda 10 milyon TL’lik yatırımla hem ekonomiye hem de 35 yeni işçi alarak istihdama büyük katkıda bulundu.

Malatya Orman Ürünleri ve Mobilya Tesisleri A.Ş tarafından hizmete sunulan Yeni Kapı Üretim Tesisleri’ni yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan 10 milyonluk yatırımın MORMAŞ’ın yaptığı kârın bir sonucu olduğunu belirterek, “Yeni hizmete giren Kapı Üretim Tesislerini MORMAŞ Genel Müdürümüz ve MORMAŞ çalışanlarımızla birlikte bizzat yerinde görüp incelemek maksadıyla buraya geldik. Buraya şu ana kadar bina hariç 5 milyon civarında yeni bir yatırım yapıldı. Bu tabi MORMAŞ’ın karının akabinde gelen bir sonuç. Şirketlerin bu son dönemde geriye ricat ettiği ve sermaye kaybı ve konkordato ilan ettiği bir süreçte MORMOŞ gibi bir şirketin 5 milyonluk yeni bir yatırım yapması ve günlük 100 kapasiteli yeni kapı üretim tesislerini oluşturması, bu anlamda takdire şayan bir hadisedir. Bu tesisler yaklaşık bir dönüm kapalı alan yerde bu hizmeti yürütüyor. Yani tüm bunları kümülatif olarak değerlendirdiğimizde yaklaşık 10 milyonun üzerinde bir yatırım söz konusu oluyor. Dolayısıyla şu son ekonominin sıkıntılı olduğu süreçte şirketlerimizin böyle yeni yatırımlarına girişmesinde bu şirketlerimizin ne kadar doğru dürüst yönetildiğini ve ne kadar ideal bir yönetimin olduğunun en temel göstergesidir. Bu tesislerimizin başta MORMAŞ şirketimize, Malatya’mıza, Battalgazi’mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tabi bu şirketin bu aşamaya gelmesinde büyük gayret gösteren başta MORMAŞ’ımızın değerli genel müdürü ve ekibine de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • hasan (5 yıl önce)
    tebrikler en azından bir kaç kişi evine ekmek götürecek ..milletin asıl derdi iş -aş..
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    selahattin başkan dürüstlüğü, çalışkanlığı, borçsuz belediye anlayışı ile ile kötü örnek oluyor.yakında şutlarlar. benden demesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    bu tür ticari faaliyetler belediyenin işi değil belediyeler kendi işini yapmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Düşünen adam (5 yıl önce)
    Fabrikaların patır patır kapandığı işçilerin kapı önüne konduğu bu zamanda Gürkan işçi istihdam edip 10 trilyon yatırım yapıyorsa buna destan yazmak denir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem güldaş (5 yıl önce)
    Evet Bu Mormaş yıllar Öncede vardı, ama sadece vardı ne oldu bu kadar güçlendi büyüdü. ÇÜNKÜ çalışkan dürüst bir idare ile idare kısa zamanda böyle oldu. Dahada Büyüyeceğiz MALATYA
    0
    0
    Yanıtla
  • K.aydın (5 yıl önce)
    Sn Selahattin Gürkan başkanımız kısa zamanda çok büyük projeler bitirerek bizlerin hizmetine sunmuştur. Mormaş gibi ahşap ürünleri tesislerini büyütüp geliştirerek şehrimizde istihdama çok büyük katkıda bulunmaktadır.inşallah büyük şehir belediye Başkanlığınada aday gösterilir Malatyamıza daha güzel hizmetlerde bulunur inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • rmz (5 yıl önce)
    esenlik toptancıdan 1 liraya alıp 3 liraya markette satıyor. ürünü bugun alıp ödemesini 6 ay sonraya gün veriyor. ama satışın karını akşama koyuyor. ama buna rağmen zarar ediyor. esenliğin zarar etmesi imkansız gibi birşey valla nasıl zarar ettiğini bir açıklasalar süper olacak. Ancak Selahattin başkana helal olsun demir ahşap zamlanırken firmalar batarken adam mobilya fabrikasını kriz döneminde kara geçiriyor yeni istihdam yapıyor. HELAL OLSUN SELAHATTİN BAŞKAN Senden tek ricam malatya için büyükşehire gelde bizi kurtar.
    0
    0
    Yanıtla
  • İzmir bosch (5 yıl önce)
    Battalgazi belediyesi ''Tebrik ederiz'' Öncelikle böyle yatırımların dahada artmasını dilerim canı gönülden.. İnsanlarımızın iş sahibi olması bir çok yaraya merhem olacaktır.. Yeşilyurt Belediyesi gibi 4 yılda 103 park yaparak övünmemek lazım....
    0
    0
    Yanıtla
  • ömür (5 yıl önce)
    selahattin gürkan büyükşehir belediye başkanı olmayı çok hakediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • bedir (5 yıl önce)
    MORMAŞ'ta bir belediye iştiraki, Esenlik de. peki biri kar ederken neden diğeri zarar ediyor hiç düşündünüz mü? siz biliyorsunuz anlatmaya gerek yok :)
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    büyükşehrin elindeki esenlik batıyor, battalgazi belediyesinin elindeki mormaş kar edip yatırım yapıyor. sizce de büyük şehir başkanı selahattin gürkan olmalı değil mi? umarım ak parti hata yapmaz. mevcut adaylardan içinde en iyisi selahattin gürkan.
    0
    0
    Yanıtla