SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MOSSAD, Türkiye ile Suriye’nin Arasını Bozmaya Çalışıyor

A- A+ PAYLAŞ

 

 

Milli İstihbarat Teşkilatı, İsrail gizli servisi MOSSAD’a yakınlığıyla bilinen istihbarat sitesi DEBKA’nın ‘Başbakan Erdoğan ve MİT Müsteşarı FidanAnkara’da İsrail Başbakan Yardımcısı Yaalon ile görüştü’ şeklindeki iddiasını yalanladı. MOSSAD’ın Suriye-Türkiye ilişkilerini bozmaya çalıştığı belirtildi.
Ankara,  “DEBKAfile” internet sitesinin, İsrail Başbakan Yardımcısı Moshe Yaalon’un, Türkiye’de Başbakan Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Dr. Hakan Fidan ile görüştüğü yönündeki haberi art arda yapılan açıklamalarla yalanladı. Dışişleri Bakanlığı ve MİT’e yakın kaynaklar, haberin yalan olduğunu belirtirken, söz konusu site ile İsrail Gizli Servisi MOSSAD arasındaki ilişkiye de dikkat çekti. MİT’e yakın kaynaklar, dün konuyla ilgili olarak, durum değerlendirmesi yaparken konunun tamamen Türkiye ile Suriye ilişkilerini bozma amaçlı girişim olduğunu vurguladı. Aynı kaynaklar, DEBKAfile’nin İsrail Gizli Servisi’nin (MOSSAD) güdümünde psikolojik bir harekât yürüttüğünü de anımsatarak, Müsteşar Fidan’ın Yaalon ile görüştüğüne yönelik haberlerin de bu çerçevede hazırlanmış olduğuna dikkat çekti.
 
DIŞİŞLERİ DE YALANLADI
 
Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, isim vermeden DEBKAfile’nin istihbarat örgütleriyle ilişkisine işaret etti. Bakanlık açıklamasında şu hususlar dile getirildi: “Bazı istihbarat kuruluşlarına yakınlığıyla bilindiği belirtilen bir internet sitesinde İsrail Başbakan Yardımcısı’nın ülkemize gizlice gelerek Sayın Başbakanımız ve bazı yetkililerimizle görüştüğü iddia edilmiştir. Söz konusu internet sitesinde yayınlanan haberin gerçekle hiç bir bağlantısı yoktur ve tamamen asılsızdır.”
 
İDDİA NEYDİ?
 
DEBKAFile sitesinin haberinde, Suriye’de tırmanan gerginliğin önüne geçmek için Türkiye ile İsrail’in istihbarat işbirliği yaptığı iddiası ortaya atıldı. Site, geçen hafta gizlice Türkiye’ye gelen İsrail Başbakan Yardımcısı Moshe Yaalon’un, Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşerek uzlaşmayı netleştirdiğini ileri sürdü.
 
298 KİŞİ DÖNDÜ
 
Ülkelerinde yaşanan olayların ardından Suriyelilerin, Türkiye’ye gelişleri devam ediyor. Kızılay tarafından beş geçici çadırkentte kalan Suriyelilerin sayısının 11 bin 458 olduğu açıklandı. Önceki gün Suriyelilerin gelişlerinde düşme gözlendi. 40 Suriyeli Türkiye’ye gelirken, kendi istekleriyle ülkelerine dönenlerin sayısı 298 olarak açıklandı. Son gelenler, Reyhanlı’daki Hac Konaklama Tesisleri’ne yerleştirildi. Ayrıca Hatay’daki çeşitli hastanelerde 51 Suriyelinin tedavisi sürüyor. Çadırkentlerindeki günlük hayat ise olağan hızıyla devam ediyor. Objektifleri gördüklerinde gülümseyen çocuklar “zafer” işareti yapmayı da ihmal etmiyor.
 
ESAD'IN ASKERLERİ TÜRKİYE'Yİ İZLİYOR
 
Halk isyanının devam ettiği Suriye sınırındaki askeri hareketlilik arttı. Önceki gün Suriye askerlerinin sınırdaki kuleden dürbünle Türkiye sınırını izlediği görüldü. İngiliz basını Suriye askerlerinin, Türk ordusunun güvenli bölge oluşturmak için sınırda müdahalede bulunacağı kaygısıyla tetikte olduğunu iddia etti.
 
CENAZEYE BİLE ATEŞ AÇTILAR
 
Suriye güvenlik güçlerinin, protestocuların cenaze töreninde ve evlere yaptığı baskınlarda 5 kişiyi öldürdüğü belirtildi. Suriye İnsan Haklarını Gözleme Örgütü, cuma günü ölen protestocular için Şam’ın 15 kilometre güneyindeki Kisve’de düzenlenen cenaze töreninde 2 kişinin öldüğünü açıkladı. Şam’ın Barze bölgesinde ve Kuseyir kasabasında evlerde yapılan aramalarda da 3 kişinin öldüğü belirtildi.
 
BU KEZ GELİN GELDİ
 
Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak kaldığı Yayladağı sınır kapısından bu kez Suriyeli gelin geçti. Hatay’da yapılacak olan Esad yanlısı gösteriye katılmak isteyen Suriyelilerin kapıdan geçişini önlemek amacıyla önceki gün saat 11.00’den 19.30’a kadar kapalı olan Yayladağı sınır kapısından akşam saatlerinde giriş yapan Reme isimli gelin ve Rasim Yüce isimli damat davul zurna ile karşılandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız