SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mostrarec'e Malatyalı Damgası

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:23:44
Mostrarec'e Malatyalı Damgası
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri Ahmet Emre Yalçınoğlu, Ege Yalçınkaya ve Erdem Yiğit Ertörer’in hazırladığı fizik-matematik projesi, Brezilya’nın Porto Alegre şehrinde düzenlenen 29. MOSTRAREC Uluslararası Bilim ve Teknoloji Fuarı Proje Yarışmasında birincilik ödülü aldı. Projeyi hazırlayan öğrencilerden Ahmet Emre Yalçınoğlu ve danışman öğretmen Hakan Bilir Malatyalı. 

“Moleküler Dinamik Yöntemiyle Zehirli Gazların Simülasyonu” adlı proje Türkiye birinciliğini kazanan ekip, 27-31 Ekim tarihleri arası Brezilya’ya giderek ülkemizi temsil etti. Porto Alegre’nin Novo Hamburgo bölgesinde tüm dünyadan 13 farklı dalda başvuran 350 finalist proje ile yarışan proje jüriden en çok puanı alarak birinci oldu. 

Aslen Malatya Yeşilyurt (Çırmıhtı) doğumlu olan Hakan Bilir, İnönü Üniversitesi'nden 1996 mezun olduktan sonra İstanbul’da öğretmen olarak göreve başladı. Bir süre farklı okullarda görev yapan Bilir, 2003 yılından bu yana Kabataş Erkek Lisesi’nde fizik öğretmeni olarak çalışıyor.

Yarışma hakkında malatyahaber’e değerlendirmede bulunan Hakan Bilir “Öncelikle öğrencilerimizi bu büyük başarılarından dolayı kutluyorum. Biz, İstanbul Teknik Üniversitesinde doktora öğrencisi olan Faslı Thami El Boukhari ile birlikte öğrencilerimize danışmanlık yaptık. Dünya genelinde bu tür proje yarışmalarından 25-30 tane vardır ancak Amerika’daki 2 yarışma organizasyonu ile Brezilya’da yapılan MOSTRATEC dünyada en saygın yarışmalar. Kabataş Lisesi ekibinin bu birinciliği almasının ötesinde önemli başarılar elde ettik. Projemiz, ayrıca, geliştirmeye açık en önemli proje seçildi. Daha ötesi sadece fizik-matematik alanında değil yarışma yapılan tüm 13 branş içerisinde en değerli proje seçildi” dedi. 

Bilir “Yarışmada elde ettikleri başarıyı bir yana bırakarak, Ahmet Emre, Ege ve Erdem hakkında da çok güzel şeyler söylemek istiyorum. Hepsi çok değerli gençlerimiz, sadece okul içinde değil okul dışında da örnek kişilik sergiliyorlar. Sanırım asıl önemli olan da bu” dedi.  

Proje ekibinde yer alan ve program yazılım sürecinde katkı sağlayan, ancak 12. sınıf öğrencisi olduğu için Brezilya’ya gidemeyen Ahmet Emre Yalçınoğlu’nun da Malatyalı olduğu, Kabataş Erkek Lisesini kazanmasıyla birlikte, doktor olan babası ile eczacı olan annesinin Malatya’dan taşınarak İstanbul’a yerleştiği belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız