SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"MOTAŞ Büyükşehire Hazır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:06:27
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MOTAŞ Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu ve Alican Bozkurt’un da hazır bulunduğu ziyarette Çalık, toplu taşıma hizmetleriyle ilgili olarak MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı’dan bilgiler aldı.

MOTAŞ’ın 1999 yılında 52 araçla toplu taşıma hizmeti vermeye başladığını kaydeden Genel Müdür Alıcı, “Şu anda 142 araçla hizmet vermeye devam ediyoruz. Sürdürülebilir bir toplu taşıma için, teknolojik gelişimlere ayak uydurarak vatandaşların daha rahat, güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşımlarını gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Büyükşehir olan Malatya’nın hizmet ağı genişledi. Yeni projelerle bu gelişime karşı gerekli tüm çalışmalarımız hızla devam ediyor. Büyükşehir’e yakışır bir toplu taşıma anlayışını yakalamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ise MOTAŞ’ın Büyükşehir’e hazır şirketlerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Daha önce Malatya merkez ile birlikte bir çok ilçe ve beldelerimizin ulaşım yükünü MOTAŞ üstlendi. Şu anda MOTAŞ, Yazıhan, Fethiye ve Kale’ye kadar ulaşım ağına sahip bir şirket” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MOTAŞ’ın Malatya’nın çok önemli bir yükünü kaldıran, Malatya Belediyesi iştiraklerinden biri olduğunu kaydederek, “Hepimizin toplu taşımayı çok yoğun kullanması gerektiğini biliyoruz ve Malatya’da da toplu taşıma hizmetini güzel yapmak; Belediyecilik ve sosyal sorumluluğun, sosyal devlet anlayışının en önemli örneklerinden biridir” şeklinde konuştu.

Şirketin kurulduğu tarihten itibaren hizmet eden bütün belediye başkanlarına teşekkür ettiğini ifade eden Çalık, “Bu dönemle alakalı olarak da gördük ki araçlarımızın yaş ortalamasının 10 yılın altına düşürülmesi ve 3.5 yıl gibi bir zaman içerisinde 55 tane aracın filoya dahil edilmesi, bununla birlikte MOTAŞ’ın sadece Malatya merkeze değil ilçe ve beldelere de hizmet etmesi her geçen gün hizmet ağını genişlettiğini gösteriyor. Bu ilçe ve beldelerin yanısıra başka beldeler ile köylerden de ulaşım talebi geliyor olması MOTAŞ’ın kaliteli ve güzel hizmet yaptığının en güzel göstergesidir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız