SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MOTAŞ Çalışanlarına İş Güvenliği Eğitimi

0
Güncellendi - 2016-03-01 19:36:23
MOTAŞ Çalışanlarına İş Güvenliği Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

MOTAŞ çalışanlarına iş güvenliği kapsamında “Çalışma Mevzuatı” ile ilgili bilgiler verildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim, tüm çalışanlara iki vardiya olarak verildi.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince düzenlenen eğitimi, alanında uzman eğitimcilerden oluşan özel bir şirket tarafından verildi. Şirket personeli olan güvenlik uzmanı, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının yüzde 98 oranında önlenebileceğini, bunun için de herkesin bilinçli bir çalışma ortamında çalışması gerektiğini söyledi.

Güvenlik uzmanı, “İş güvenliğinde herkesin kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur. Bu zorunluluk özellikle işçinin kendi hayatını koruması adına da büyük önem taşımaktadır. Yetersiz güvenlik tedbirleri yüzünden birçok çalışan yaralanmakta, hatta hayatını kaybetmektedir. Hedefimiz yapılan bu eğitimlerle kazaları asgariye indirip, daha güvenli bir çalışma ortamı sağlamaktır. Ayrıca temel sorumluluklarınızı ve haklarınızı da bilmek, öğrenmek durumundasınız” dedi.

Toplantıda katılımcılara, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, işyeri temizliği ve düzeni, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, işyerindeki tehlikeler, iş güvenliği konusu ile ilgili örnekler verdi.

“Çalışanlarımız, sorumluluklarını ve haklarını gereği gibi öğrensinler”

MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Ülkemizde her 6 dakikada bir iş kazası olmakta, her 6 saatte de bir işçimiz hayatını kaybetmektedir. Yapılan araştırmalarda; iş kazalarının yüzde 50’sinin kolaylıkla önlenebilecek kazalar olduğu, yüzde 48’inin ise sistemli bir çalışma ile önlenebileceği belirlenmiştir. Araştırmalar, iş kazalarının yüzde 98’inin önlenebileceği gerçeğini ortaya koymaktadır. Önlemek, ödemekten ucuzdur mantığı ile hareket ederek işyerlerinde tehlike kaynaklarını ortaya çıkartıp bunlardan oluşabilecek riskleri kontrol altına alabilirsek olabilecek kazaları azaltmış ve tehlikeli ortamları ortadan kaldırmış oluruz. MOTAŞ olarak önceliğimiz çalışan personelimizin sağlığı ve güvenliğidir. Bir tek personelimizin burnunun kanamasına müsaade edemeyiz. Dolayısıyla işçi sağlığı, iş güvenliği ve işçinin temel hakları noktasında verilen eğitimleri önemsiyoruz. Bizim personelden haklarımız olduğu gibi personelin de bizden hakları bulunmaktadır. Bu sadece belirlenen ücretle sınırlı değildir. Ücretin yanında sosyal, sağlık ve kişisel hakları da bulunmaktadır. Biz istiyoruz ki tüm çalışanlarımız, sorumluluklarını ve haklarını gereği gibi öğrensinler. Görev bilincine sahip personellerle çalışmak daha kolay olsa gerek. Bu alanda eğitimlerimiz yıl boyunca sürecektir” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız