SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MOTAŞ Hesapları İncelemede

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:35:50
MOTAŞ Hesapları İncelemede
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin şehir içi toplu taşıma hizmetini yürüten şirketi MOTAŞ’da yolsuzluk yapıldığına ve kasıtlı biçimde zarara uğratıldığına yönelik yoğun şikâyet ve iddialar üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın şirketin tüm hesap hareketlerini iki haftadan bu yana denetlediği bildirildi.

Genel Müdürlerin çifte maaşına sorgulama

Bu arada Malatya Belediyesi’ne bağlı MOTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Hasan Alıcı, Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı olduğu halde halen FUARCILIK HİZMETLERİ A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüten Murat Nalçacı ve MEGSAŞ A.Ş. Genel Müdürü İlhan Yılmaz’ın da hem genel müdürü oldukları şirketten hem de Malatya Belediyesi’nden maaş alarak haksız kazanç sağladıkları ve bu yolla belediyeyi zarara uğrattıkları iddiasıyla maaş bordrolarının da müfettişler tarafından incelemeye alındığı belirtildi.

MOTAŞ’ın tüm hesapları incelemede 

Yolsuzlukla mücadele alanında devlet bürokrasisinin en önemli soruşturma ve denetleme kurumu olan Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’na bağlı 2 müfettişin geçtiğimiz hafta içinde Malatya’ya geldiği ve MOTAŞ’ın, Genel Müdür Hasan Alıcı yönetimindeki son 5 yıllık hesaplarını incelemeye başladığı belirtildi. 

Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerinin hesapları inceleme sürecinin halen devam ettiği, incelemenin hesap hareketleri, yargıya şikâyet edilen yolsuzluk ve zimmet iddiaları üzerinde yoğunlaştığı kaydedildi. 

Hasan Alıcı ve Alican Bozkurt müfettişlere ifade verdi

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin MOTAŞ’daki incelemelerinin yanısıra, MOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ve MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı’yı da sorguladığı, çifte maaş konusunda FUARCILIK HİZMETLERİ A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı’nın ifadesini aldıkları öğrenildi.

Müfettişlerin Alican Bozkurt ve Hasan Alıcı’ya toplu taşıma hatlarının ve otobüslerin kiralanmasına ilişkin ihale süreci, ihalelere fesat karıştırılması iddiaları, şirketin kasıtlı biçimde zarar ettirilmesi iddiaları, akıllı kart satışı ve dolumlarında perakende fişi düzenlenmemesi, yolcu sayıları ile gelirler arasındaki farklılıklar, şirket hesaplarının resmi ve gayri resmi olarak ayrı ayrı tutulması, çifte maaş alma konularındaki iddialarla ilgili çok sayıda soru sorduğu ifade edildi.

Başbakanlık müfettişlerinin incelemesinin ardından yolsuzluk, şirketin kasıtlı biçimde zarara uğratılması ve zimmet iddiaları ile ilgili olarak bir rapor hazırlayarak başbakanlığa sunacağı belirtildi.

HABER: Güler Hazar-Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız