SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MOTAŞ Niye 'Yalan' Bilgi Verdi?

0
Güncellendi - 2016-12-20 00:52:25
MOTAŞ Niye 'Yalan' Bilgi Verdi?
A- A+ PAYLAŞ

  • Parkmetre ihalesini tek katılımcı olarak alan Sivas firmasını Sivas orijinli 'Başmuavin' Zeki Sarılar'ın başkana tanıştırdığı belirtilirken, MOTAŞ'ın Sivas firmasını Elazığ firması diye açıklaması kafaları karıştırdı, sorulara yolaçtı..

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi ulaşım hizmetlerini yürüten MOTAŞ A.Ş tarafından düzenlenen ve ihalenin tek katılımcısı olarak ihaleyi kazanan firmanın Elazığ firması oluğuna dair açıklama doğru çıkmadı. MOTAŞ'ın, ihaleyle ilgili  verdiği bilgi notunda 'Elazığ Firması' dediği MU-AY şirketinin, Trabzon'da kurulduktan sonra 2006 yılında Sivas'a taşınmış ve Sivas TSO'ya kayıtlı bir şirket olduğu belirlendi.

MOTAŞ. A.Ş tarafından 22 Kasım tarihinde, ihale mevzuatınan gerektirdiği rekabet ortamının sağlanması şartına da aykırı bir biçimde tek katılımcı firma ile yapılan ihale sonucunda MU-AY Elektrik Elektronik Tur. Bilişim Hizmetleri Tic.LTD şirketinin kazandığı açıklanmıştı.

MOTAŞ aynı açıklamasında, ihaleyi alan MU-AY firmasının Elazığ firması olduğunu özellikle vurgulamıştı.

Ancak MOTAŞ A.Ş'nin parkometre ihalesini alan yeni firmanın Elazığ ile bir ilgisinin olmadığı, Trabzon'da kurulduktan sonra şirket merkezini 2006 yılında Sivas'a taşıdığı ortaya çıktı.

pano04Ticaret Sicil Gazetesi (kupürü yanda) kayıtlarına göre, 10 yılı aşkın bir süredir merkezi Sivas'ta olan, Sivas TSO'ya kayıtlı olan firmanın Elazığ ile ilgisinin bulunmamasına karşın MOTAŞ A.Ş tarafından Elazığ firması olarak lanse edilmesi dikkat çekici bulundu. (MOTAŞ'ın ihaleyle ilgili bilgi talep eden gazeteciye ilettiği bilgi notunun görseli haberin sonunda.)

İhayleyi kazanan firmanın ticari kökenine ilişkin kamuoyunu yanıltıcı bu bilginin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı firma sahipleri ile tanıştırdığı öğrenilen, kendisine verilen görevler nedeniyle  'on parmağında on marifet' dedirten Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ile firma arasındaki tanışıklığın yaratacağı tepkiyi ve eleştirileri engellemeye yönelik olarak verildiği değerlendiriliyor.

"Başkanla ben tanıştırdım"

Yeni Malatya Gazetesi'nin firmayı tanıyıp tanımadığı ve Malatya Büyükşehir Belediyesiyle bağlantı kurmasında rolünün olup olmadığı yönündeki soruları üzerine açıklama yapan Zeki Sarılar, 'Malatya Belediyesi'ne ilk geldiğim dönemlerde Başkan ile ben tanıştırmıştım ama bu Malatya'ya geldiğim ilk zamanlardı' dedi.

Zeki Sarılar, firmayı tanıdığını gizlemezken, MOTAŞ'ın 2012 yılında yapılan parkometre ihalesine de katılan ancak kazanamayan MU-AY firmasının Sivas firması olduğu halde Elazığ diyerek kamuoyunu yanıltması şaşkınlık yarattı.

Firmayı Malatya Büyükşehir Belediyesi ile tanıştıran Zeki Sarılar, bir dönem Sivas'ta Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş, Ahmet Çakır’ın 2009 yılında ilk kez başkan seçilmesiyle birlikte Malatya Belediye’sinde Başkan Danışmanı ve Belediye Proje Birimi Başkanı olarak göreve başlamıştı. 2014 yerel seçimleri önceki Ahmet Çakır'ın yeniden aday gösterilmeme olasılığına karşın, Sivas'ta AKP'den Belediye Meclis Üyeliği'ne aday olan ve seçilen Sarılar, Çakır'ın aday gösterilmesi ve seçilmesinden sonra, Sivas'taki meclis üyeliğinden istifa etmiş, Malatya'ya dönmüştü. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin şirketinin bünyesinde sözleşmeli personel iken, Çakır'ın tekrar seçilmesinin ardından, 55 yaşında Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanarak sınavsız ‘memur’ yapılan Zeki Sarılar, kısa bir süre sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına atanmıştı.

Zeki Sarılar, genel sekreter yardımcısı olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi'nde Ahmet Çakır'a yakınlığı, sorumluluklarının çokluğu, getirildiği etkili konum nedeniyle "Başmuavin" diye de adlandırılıyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ihalenotu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • kemal (7 yıl önce)
    zeki sarıların bağlantıları araştırılsın. Ahmet Başkanın teyze çocuğu olduğunu biliyormuydunuz. bilmediğiniz çok şey var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (7 yıl önce)
    Malatya belediyesi çalışıyor ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Torje1905 (7 yıl önce)
    ahmet cakir ve ekibinin gitmesi an meselesi oldu artik malatyada
    0
    0
    Yanıtla
  • Ender (7 yıl önce)
    Yanlışlıkla,Sivas yerine Elazığ yazılmış denir.Olay kapatılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (7 yıl önce)
    Hiç Sızlanıp Durmayın Layık Olduğunuz Şekilde Yönetilirsiniz . . .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (7 yıl önce)
    Malatya'nın gerek ihalelerini gerekse yönetimini dışarıdan ithal kişi ve kurumlara emanet eden belediyecilerin, kıytırık bir ihalede kamuoyuna göz göre göre yalan söylemesinin altında ne yatıyor diye merak etmeden duramıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (7 yıl önce)
    Haber güzel, Güzel olduğu kadar çok düşündürücü daha önce ilgimizi çekmemişti bu habere dikkatle bakınca anladık belediye tarafından açıklanan ihale sonuç ilanında yazan cümleler geçmişte işlenen suçların itirafı gibi olmuş denilen şu bu sefer sözleşmeye bazı müeyyideler koyduk yani biz daha önce bunları yazmadığımız için ihaleyi alanlar belediyeyi dolandırdı bizde bir şey yapamadık şimdi akıllandık bunları yazdık yazsan ne yazar sizler sahte teminat mektubu ile ihale verip sonrada adamın peşin düşen ve belediyenin parasını hala alamayan kişiler değilmisiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    bu zeki sarılar denen zatı malatyanın başına musallat ettiniz.Bu zatın özellği nedir kimin torpillisidir.Birileri açıklasada bizde öğrensek..Sayın çakır yeter artık yeter.istenmiyor bu şahıs malatyada..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (7 yıl önce)
    Tas kayıp belediyede
    0
    0
    Yanıtla
  • Asas44 (7 yıl önce)
    Yazık diyorum şu duruma malatyadaki bütün ihaleler zaten diğer illerin firmalarina ait sivastan müdür gelir sivas firmadi kayseri plakali belediye araclari zaten göz önünde yani anliyan anladi.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    İnsanlarla dalga mı geçiliyor. Neden bilerek böyle bir yanlış bilgilendirmeye gerek duyulmuş. Kamuoyunun bilerek yanıltılmasının yasada bir cezası yok mu dur? Kamuoyunu bilerek yanıltanlar kamuda çalışabilirler mi?
    0
    0
    Yanıtla