SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MOTAŞ Tam Kapasite Çalıştı

0
Güncellendi - 2017-09-19 20:51:40
MOTAŞ Tam Kapasite Çalıştı
A- A+ PAYLAŞ

Okulların açıldığı ilk günde Malatya’nın toplu taşımasını yürüten Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ şirketi tam kapasite sahadaydı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminin ilk gününde tam kapasite toplu taşıma hizmeti yürüttüklerini belirten açıklamasında MOTAŞ Genel Müdürlüğü, “şirketimize ait 22’si körüklü, 12 tanesi 9 metrelik, 81 tanesi 12 metrelik olmak üzere 115 otobüs, 20 trambüs ve 80 adet özel halk otobüsüyle yeni eğitim öğretim döneminin ilk gününde toplu taşımayı yürütmeye başladık. Diğer bir ifadeyle tam kapasite hizmete başladık” ifadelerine yer vererek duraklarda ve istasyonlarda yolcuların yığılmasına müsaade etmedikleri vurgulandı.

Yapılan açıklamada, gerekli görülen bölgelere talepler doğrultusunda yeni hatların açıldığını, bazı hatlara sefer takviyeleri yapılarak sefer sayısının artırıldığını, Temelli Üniversite hattında sefer aralıklarının 5 dakikaya düşürüldüğünü, trambüs sayısının artırılarak sefer aralığının 6 dakikaya düşürüldüğünü böylece yeni dönemde yepyeni bir sefer planıyla Malatya’nın toplu taşımasına rahat bir nefes aldırmanın hedeflendiği vurgusu yapıldı.

Otobüsleri ve trambüsleriyle MOTAŞ, yeni dönemin başında öğrencilere toplu taşımada bir sıkıntı yaşatmayacağı umudu verdi. Araçları kullanan öğrenciler verilen hizmetten memnun olduklarını belirttiler.

Malatya İnönü Üniversitesi’nde üçüncü yılını okuduğunu söyleyen bir öğrenci, önceki yıllarda bazen ulaşım sıkıntısı yaşadığını belirterek; “daha dönemin başında olmakla birlikte yeni dönemde toplu taşımada bir sıkıntı yaşanmayacak gibi görünüyor. İlk günde izdihamın yaşanmaması umut verici” şeklinde duygularını dile getirdi.

Trambüslerin ferahlığının yanında yeni dönemde sefer sayısının artması ve sefer aralıklarının 6 dakikaya düşürülmesini memnuniyetle karşıladığını belirten Gökhan isimli öğrenci yetkililerden araçların daha kısa sürede Üniversiteye ulaşabilmeleri için bir planlama yapmalarını istedi. “Sefer sayısı artırılmış, bu iyi bir gelişme. Zaten araçların konforuna, rahatlığına ve sessiz çalışmasına diyecek yok. Ancak bindiğimiz istasyondan itibaren Üniversiteye ulaşıncaya kadar çok uzun bir süre geçiyor. Bununla ilgili bir düzenleme yapılır ve bu süre biraz daha kısaltılırsa çok iyi olur” dedi.

Okulların açıldığı ilk günde duraklarda ve Trambüs istasyonlarında gözle görülür büyük bir yığılmanın olmadığı görüldü.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız