SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'MOTAŞ Yeni Yıla Yeniliklerle Girecek'

0
Güncellendi - 2016-11-21 18:01:11
'MOTAŞ Yeni Yıla Yeniliklerle Girecek'
A- A+ PAYLAŞ

MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı 2017 yılına yeniliklerle gireceklerini söyledi.

Malatya’da toplu taşıma hizmeti yürüten MOTAŞ, yeni yıla yeni hizmetlerle giriyor. MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı elektrik ve elektronik sistemler ile araç takip, izleme, müşteri şikayetlerini kayıt altına almak, şikayetlere anında cevap verebilecek ve araçların koordinasyonunu da sağlayacak çok amaçlı Çağrı Merkezi kurduklarını açıkladı.

2017 yılına MOTAŞ olarak yeniliklerle gireceklerini ifade eden Tamgacı, yapacakları hizmetler hakkında da bilgiler verdi. Duraklarda dijital pano çalışması ile Malatya’da şehir merkezinde yer alan kalabalık duraklarda dijital panoların yerleştirilerek araçların kalkış bilgilerinin yansıtılacağını belirten Tamgacı, araçların kalkış saati geldiğinde sesli olarak anons yapılarak yolcuların araç takibini kolaylaştırdıklarını söyledi.

Kart başvurularında belge zorunluluğunu da kaldırdıklarını aktaran Tamgacı, “Daha önce durak içerisinde yer alan Malatya Kart Danışma ve Başvuru Merkezini Kapalı Çarşı içerisindeki yeni yerine taşıyarak vatandaşlarımıza daha rahat bir ortamda hizmet verilmesini sağladık. Kart başvurularında öğrenci ve öğretmenlerden istenen belgeleri kaldırdık. İnönü Üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol ile bu kontrollerin web ortamında yapılmasını sağladık” dedi.

Bayilik verilemeyen bölgelerde yetersiz bakiyelerden dolayı vatandaş ile sürücüler arasında sık sık tartışmalar yaşandığını belirten Tamgacı, bu tür sorunların önüne geçilmesi adına elektronik ücret toplama sisteminde geliştirme yapılarak vatandaşların internet üzerinden veya mobil uygulamadan kartlarına bakiye yükleme imkanı sağladıklarını ifade etti.

Tamgacı ayrıca vatandaşların internet üzerinden bakiye yüklemelerini sağlarken sahayı da otomatik bakiye yükleme makinelerle (KİOSK) destekleyerek yükleme noktalarını artırdıklarını söyledi.

Mart ayından itibaren fizibilite çalışmalarına başlattıkları araç içi mobil DVR ve YBS sistemini de Eylül ayından itibaren araçlara monte etmeye başladıklarını belirten Tamgacı, “Araç içi mobil DVR sisteminde güvenlik kameralarıyla birlikte yolcu bilgilendirme sistemi, araç içi telsiz sistemi, mobil Wİ-Fİ hizmeti ve araç içi multimedia eğlence sistemleri de yer almaktadır. Hazırlanan kompleks sistemde araca binen yolcularımızın seyahat süresince her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak yenilikler bulunmaktadır. Aynı zamanda sistem üzerinden verdiğimiz multimedia hizmeti ile ücretsiz video ve haberlere erişim sağlanabilecektir. Kurumumuz tarafından yapılan her türlü duyuru ve bilgilendirmeye bu platform üzerinden ulaşılabilecektir” şeklinde konuştu.

Bu sistemin getirdiği yenilik ve kolaylıklardan birinin de CANBUS sisteminden araç ile ilgili her türlü verinin kontrol merkezine aktarılabileceğini ifade eden Tamgacı, “Böylelikle tüm arızalar online olarak takip edilebilecektir. Araç içerisinde yer alan monitörler aracılığıyla hem durak isimlerinin görsel olarak ekrana yansıtılması sağlanacak hem de sesli olarak anons edilecektir” ifadelerine yer verdi.

Yolculardan gelen anlık bilgi taleplerinin karşılanması ve gelen şikayetlerin kaydedilip çözüme kavuşturulabilmesi için de Trambüs Bakım ve Kontrol Merkezinde Çağrı Merkezi kurulduğunu kaydeden Tamgacı, “Hizmet saatlerimiz olan 06:00-24:00 saatleri arasında çalışacak olan merkezimizde vatandaşlarımızdan gelen her türlü istek ve bilgi talebi anlık olarak cevaplanacaktır. Araç takip sistemi takibi yapılacak olan araçlarımızın kontrol duraklarında geçişleri, güzergah ihlalleri ve görev ihlalleri gibi kontroller bu merkezimizde yapılacaktır.

Bu merkezimiz aynı zamanda filomuzun kontrol noktası olacaktır. Araçlarımızda meydana gelen arıza ve benzeri durumlar anlık olarak bu merkeze raporlanarak işletmenin sürekliliği sağlanacaktır” ifadelerine değindi.

Tamgacı son olarak online kart başvuru sistemini de devreye soktuklarını belirterek, “İsteyen vatandaşlarımız internet üzerinden bilgilerini sisteme yükleyerek kart başvurusunda bulunabilecekler. Kart başvurusu sisteme düştükten bir gün sonra Kart Danışma merkezine uğrayarak hazırlanan kartlarını teslim alabileceklerdir. Sistem üzerinden sivil, öğrenci, öğretmen ve 65 yaş başvuruları alınabilmektedir. Vatandaşlarımız, kurumsal web sitemiz online işlemler bölümünden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Kart teslimi esnasında istenen belgeler getirilmediği veya yanlış beyanda bulunanlara kart teslimi yapılmayacaktır” diye konuştu.

iha

otobus

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız