SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MOTAŞ'taki İddiaları Sordu

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:38:05
MOTAŞ'taki İddiaları Sordu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Belediyesi Otobüs Taşıma A.Ş.’nin (MOTAŞ) otobüs ve akaryakıt alımında, otobüs hatlarının kiralanmasında, akıllı kart sisteminde usulsüzlük ve yolsuzluk olduğuna dair iddiaları gündeme getirerek, konuyla ilgili soruşturma sonuçlarının bir an önce kamuoyuna açıklanmasını istedi.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, 1999 yılından itibaren Malatya şehir içi toplu ulaşım hizmetlerini yürüten MOTAŞ A.Ş.’nin son yıllarda zarar ettiğine ve yolsuzluk yapıldığına dair iddiaların kamuoyunun gündeminde olduğunu kaydederek, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan gelen 2 müfettişin 2013 yılı sonunda şirketin tüm hesaplarını incelediklerini, iddiaları soruşturduklarını ve yetkililerin ifadelerini aldıklarını belirterek, konunun bir an önce açıklığa kavuşması gerektiğini ifade etti.

Ağbaba, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde ise şu soruları yöneltti:

“2009-2014 Döneminde MOTAŞ A.Ş.’nin yıllara göre kar ve zarar dağılımı nasıldır? Belirtilen dönemde MOTAŞ A.Ş.’nin toplam zararı ne kadardır? Bu zararın sebebi nedir? Otobüs ve akaryakıt alımında Kamu İhale Yasası’nın ihlal edildiğine dair iddialar doğru mudur? Otobüs hatlarının kiralanması ihalesinde ihaleye fesat karıştırılarak kamu zararı oluşturulduğuna dair iddialar Bakanlığınız tarafından değerlendirilmiş midir? Akıllı kart sisteminin ihalesiz verilmesi, otobüs yolcu sayısı ile şirket gelirleri arasındaki çelişkilerle MOTAŞ’ın zarara uğratılması iddiaları doğru mudur? Doğru ise Bakanlığınız tarafından konuyla ilgili bugüne kadar hangi işlemler gerçekleştirilmiştir?”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız