SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MOTAŞ'tan 'Daha Kaliteli' Eziyet!.

0
Güncellendi - 2019-08-28 02:58:56
MOTAŞ'tan 'Daha Kaliteli' Eziyet!.
A- A+ PAYLAŞ

12 EYLÜL'DEN 39 YIL SONRA AYNI KAFA!. Malatya Büyükşehir Belediyesinin Ulaşım Hizmetleri Anonim Şirketinin (MOTAŞ) 26 Ağustos 2019 tarihinde başlayan hat birleştirme uygulaması Gündüzbey ve Çırmıhtılıları çileden çıkardı.

MOTAŞ, Internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yapılan bir açıklamayla, belirtilen tarihten itibaren 153A Gündüzbey hattı ile 153B Yeşilyurt (Çırmıhtı) hatlarını birleştirirken, gerekçesini “yolcularımıza daha kaliteli bir hizmet vermek için tek hat üzerinden hizmet vermek” olarak açıkladı.

Bu tarihten önceki uygulamada, Çırmıhtı’ya giden 153B numaralı hat sabah erken saatlerden başlayıp ortalama 30 dakikada bir hareket ediyordu. Aynı araç 2 saatte bir, Derme Kanalının üstündeki TOKİ evlerinin olduğu mahalleye de uğruyordu. TOKİ evleriyle birlikte yaklaşık 100 evin olduğu ve Çırmıhtı’da Malguyu adıyla bilinen bölge halen yörenin en kalabalık yerleşim birimi. Bu evler ilçe merkezine göre sapa kaldığı için araçlar, sonradan konulan bir seferle, TOKİ’ye uğramaya başlamıştı.

153A numaralı hat ise Gündüzbey-Malatya hattında işlerken güzergah gereği Çırmıhtı’dan geçiyor ve bu araca Çırmıhtılılar da binebiliyordu. Bu araç 20 dakikada bir hareket ediyor ve halen aynı şekilde işlemeye devam ediyor.

MOTAŞ’ın 26 Ağustos’ta başlayan ve Çırmıhtı merkezli hattı iptal eden uygulaması ilk günden sorunları beraberinde getirdi.

Çırmıhtı ve Gündüzbey yönüne giden yolcular “MOTAŞ’ın, zaten yoğun olan güzergah üzerinde hat iptaline gitmesini ve araç sayısının azalmasına neden olan bir uygulamaya geçmesini anlayabilmiş değiliz. Her ne kadar Gündüzbey arabası Çırmıhtı yönünden geçerken yolcuları alsa da; engelli, hasta, yaşlı, kısaca otobüste araçta ayakta duramayacak insanlar Çırmıhtı merkezinden hareket eden araca biniyorlardı. Ayrıca Çırmıhtı’dan yarım saatte bir giden araçlar trafikte önemli rahatlama sağlıyordu. Bu iki hat sadece o yöreye giden insanlarca da kullanılmıyor. Paşaköşkü, Tecde, Kuyuönü yönüne yolculuk eden insanlar da biniyor. Zaten son yapılan inşaatlarla tek başına Tecde en büyük mahallelerden biri oldu. MOTAŞ yöneticileri kameralarından bir baksınlar, insanlar hangi şartlar altında yolculuk ediyor. Daha ilk günden büyük sorunlar yaşadık. Arabalar tıklım tıklım, araç ilerleyemiyor. Şoförle tartışan mı dersin, sıcaktan ve kalabalıkta bunalıp bağıran yolcu mu dersiniz, hepsini kameradan rahatça görebilirler. Abartmıyoruz, kameralarda her şey net. Normalde 20-25 dakika süren yolculuk bu sürenin iki katını aşıyor. Yolcuların birbirine değmeden, birbirinin nefesini koklamadan araçta durması imkansız hale geldi” değerlendirmesini yaptı.

Yolcular “Yarın okullar açıldığında çok daha büyük sıkışıklıklar doğacak, daha büyük sorun yaşanacak. Zaten otobüsler küçük, bu hattın yolcu kapasitesini taşımıyor. MOTAŞ’ı yönetenler anlaşılan bu şehrin kültüründen, gereksiniminden de habersiz. Çırmıhtı yıllarca bu memlekette ilçe merkeziydi. Siz bir ilçenin merkezine giden otobüsü nasıl kaldırırsınız? Daha önce de otobüslerde sorun vardı; özellikle yoğun saatlerde ulaşım rahatsızlık verici boyutlardaydı. O dönemde MOTAŞ’a bu durum defalarca iletilmesine rağmen karşılık bulmadı. Bu yetmezmiş gibi, MOTAŞ şimdi ilçeye gelen otobüsleri kaldırdı. İroniye bakın ki, buna, daha kaliteli hizmet diye, bahane uydurmuşlar. Çırmıhtı, ulaşımın minibüslerle sağlandığı dönemde çok daha rahat ve hızlı ulaşılan bir yerdi. Yol yakınken MOTAŞ bu uygulamadan vazgeçmelidir. Gündüzbey ve Çırmıhtı’nın muhtarları da gerekli girişimlerde bulunup MOTAŞ’ı bu yersiz kararından vazgeçirmelidir ” dedi.

12 Eylül’de de olmuştu..

Bu arada benzer uygulamanın 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra da yapıldığı öğrenildi. Darbeyle Meclisi feshederek işbaşına geçen askeri yönetim, Malatya Belediyesini yönetirken Yeşilyurt ilçe merkezinden hareket eden otobüsleri kaldırmış, otobüsler Gündüzbey’den hareket etmeye başlamış, Yeşilyurt ilçe merkezinden geçerken yolcuları almaya başlamıştı. Ancak o dönemde gelen tepkiler üzerine bu uygulama uzun ömürlü olmamıştı.

malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • sezer (4 yıl önce)
    aslında gündüzbey arabası yeşilyurta girmesin adıyaman yolundan gitsin neden derseniz yeşilyurt yolcuları gündüzbey arabasını tercih ediyor yeşilyurt arabası boş binmiyorlar galiba gündüzbey arabasında çeyrek altın veriyorlar yolculara birde kalkmış ayrılmasın diyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • İşe giden acelesi olan biniyor sen taksiye mi biniyorsun hergün işe yetişirken gündüzbey cırmıktı ya baglı Bi kasaba yüz ölçümüne tarihe bakarsan anlarsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan KIZILCI (4 yıl önce)
    Yeni açılan 18 A Fahri Kayahan -Yeşilyurt Hasan Çalık Dev.Has. hattı Yeşilyurt merkeze kadar gitmesi çok da fazla insana hizmet götürecektir. Buradan Motaş yetkilierini bu konuda çalışma yapmalarını rica ediyorum böylelikle Yeşilyurt merkezden de bir otobüs kalkmış olur ve bölge halkının da yukarıdaki sitemleri bir nebze giderilmiş olur diye düşünüyorum Böyle bir değişiklik çok elzem çünkü bu bölgeden Yeşilyurt Merkeze giden birçok öğrenci, ve kamu personeli, öğretmen bulunmaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (4 yıl önce)
    bence en büyük sorun yaşlıların sınırsız ücretsiz olması..Ölümü hatırlamak isteyen otobüse binsin..adam 10 dk da anca adım atıyor bastonla zor duruyor ama her gün çarşıya gidiyor..50 kuruş yapın 65 yaş üstünü yada sadece 2 sefer in bin hakkı olsun..bide akşama kadar eşşek gibi çalış birde bunlara yer ver içimden gelmiyor vallahi
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Motas akçadağ -malatya seferine kamera ile bir gelsin izlesin. Sınıfta kaldın motas.. tek kelime ile berbat bir hat. Akçadağ malatya tam 1 saat sürüyor. Yazıktir günahtır..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)Salih isimli kullanıcı yorumuna
    ören minibüsüne bin sende
    0
    0
    Yanıtla
  • 1 saat sürdüğü gibi birde tıklım tıklım ne hız sınırına uyma var ne durma kalkma ya durak neresi belli değil .tek kelimeyle rezalet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    Bunlar hep bize ders olsun ıste
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Bu haber için tesekkür ederiz Malatya haber cok güzel acıklamıssınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Siz gelinde eziyeti görün Turgut Özal üniversitesi ve altı tane milli eğitim okulunun olduğu yere saate bir Hasırcılar arabası gidiyor yazık çok yazık.sayin rektörün bu konuya el atmasını bekliyoruz o gün üniversiteye üç saatte gidip gelebildik keşke elaziga gitseydik.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali toy (4 yıl önce)
    MALATYA YEŞİLTEPE 5/A OTOBÜS ŞEHİRE GELMEMİZ İÇİN ŞEHİRİ DOLAŞMAMIZA ÇİLESİNİ BAŞLATANLAR 1980 DARBESİNDE KENAN EVREN ZAMANINDA İSTASYONU DOLAŞIYORDUK YİNE AYNI OLDU BİZDE ALLAH YALVARIYORUZ ULAŞIMI HAKIMIZI ELİMİZDE ALANLAR IN HAKKINDA GELSİN. ENGELLİ YE ÇİLE ÇEKTİRENLER
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (4 yıl önce)
    Yaşlı ve engelli kartı var diye kimseye yer vermek zorunda değilim. Sadece hamile kucağında çocuğu olan ve gerçekten rahatsız ayakta duramayanlara yer veriyorum. 65 yaş üzeri dinç sabah çıkıyor aksama kadar kahvede beleş gidip geliyor ben 9 saat ayakta çalışıyorum 2.60 ücret ödeyip kimsenin keyfini hoş edemem bununda saygısızlık öldüğünü düşünmüyorum. O yüzden kimse isteyerek yer vermiyorsa milleti uyarmayın yer istemeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Merak etme yarin sende o yaşa geldimi görürsün Yaşlilar annemiz babamiz nine ve dedemiz Onlara saygi sevgi göstermeyip kimi sayip sevecegim Türk mileti hele hele MALATYALI lar böyle düsünemez tabi ki herkes kendinde sorumlu O vatani biz o yaşli dedigin insanlar birakti Bazilari şavaşti kimi çalişarak vatana hizmet etti Şimdi sira gençlerin onlari sayip sevmek zorunda Adamlar 48 ay askerlik yapmiş Babalari şehit yetim büyümüş çalişmiş ki bizler Böyle özgürce yaşiyalim diye
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok güzel yazmışsınız tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşlar 6 yaşındaki çocuk için de 2.60. TL. tutarında kart basıyorsan kimse kimseye yer vermez. Bunu da yadırgamamak lazım. Çok yaşlı, engelli ve hamile bayanlara elbetteki yer verilmelidir. 65 yaş üstü vatandaşlar çıkarılan kanun sayesinde bedava binebiliyor. Belediyenin elinde olsa onlardan da para alır. Bu vatandaşlar da en az 30-35 yıl kim bilir hangi şartlarda çalıştılar. Onlara kızmamak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin (4 yıl önce)
    Malatya arzında en problem üreten hat. Hat sahiplerinin doymaz,fesadi,yamyam gönülleri bir türlü mutlu olmuyor. Her çözüm bu hatta tıkanmaya, disiplini,bozmak suretiyle tüm hatlara kirli bir örnek oluyor. El insaf... Adeta FİTNE hattı...
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (4 yıl önce)
    gündüzbeylilere ve çırmıhtılılara hayırlı olsun durmak yok yola devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Sabri (4 yıl önce)
    Tokiye belediye otobüsü 2.60 lira. Minibüs 2 lira. Kamu hizmetini belediyemiz yoksa minibüsler mi yapıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • CcC (4 yıl önce)
    Eğer sefer sayısı azaltılıyorsa yanlış yapılıyor. seferlerin birleşmesine gelince denemek de fayda var bence farz değil ya gerekirse değişir. Bu kadar yaygaralık bir durum yok yani admin
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (4 yıl önce)
    65 yas beles tasimayi biraksin motas sorun cozulur 50 krs olsun bedavacilarin cogu binmez yoğunlukta kalmaz bu sekilde
    0
    0
    Yanıtla
  • zafer (4 yıl önce)
    yeşilyurt ve gündüzbey halkı çok sıkıntılı lütfen çare bulunmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • M ZEKİ (4 yıl önce)
    İsmi büyük kendisi küçük olan bu şehirde neden fiyatlar çok yüksek aktarma vardı şimdi onuda ücretledirdiniz Tebrikler büyük şehir Belediyesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlty44Mlty (4 yıl önce)
    " Layık olduğunuz gibi yönetilirsiniz "
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Buradan yetkililere sesleniyorum..özel halk otobusu uygulamasiyla alinan 9 metrelik araclar en yogun ve uzun hatlar olan yesilyurt gunduzbey yakinkent bostanbasi hatlarinda kullaniliyor..daha once 18 metrelik körüklü otobusler bile yakinkent hattina yetmiyorken hangi akla hizmet 9 metrelik otobusler kullaniliyor?ve bu hatlar merkezi yerlerden gectigi icin burdaki yolculara da hizmet veriyor..kameralardan bakin yoğunlugu görün..malatyanin onlarca körüklu otobusu motașın otoparkinda yatıyor bakimsizliktan ne hale geldigini gidin görün!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    oy verdiniz yetki onlarda oy vermeyenler isyan etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Akcadaga 15 dakikada bi araba var,istanbula her yarim saate bir araba var,yesilyurda yok.. Bence tek sorun halk otobuslerine konan dakika uygulamasi.. Serbes birakilsa saatini beklemeden cikilsa ozelliklede kalabalik saatlerde cok daha iyi olur.. Arac sayisi yeterli ama hareket saati cok yanlis..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)
    ne yapsalar yeridir orda nufüs az ne olcak tek otobüs gitsin kurtarmıyorsa boş gidip geliyor zaten sadece akşam saatinde 5 ile 7 arası yoğun oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Maalesef belediye Yeşilyurtta toplu taşıma ulaşımını mahvetmiştir. Eskiden dolmuş ve münibüsler ile 5 dakikada bir gündüzbey yada yeşilyurt arabalarına binilerek gidilebiliyordu yeşilyurda ve devamlı oturarak gidiliyordu. Dolu ise 2-3 dakika sonra bir sonraki geleceği için bekliyorduk. Şimdi 20 dakika, yarım saat bekliyoruz.Gelen araç tıka basa dolu nefes alınmıyor.Rahat bir yolculuk yaptığımı hatırlamıyorum.Belediye bir an önce ya büyük otobüsler koymalı veya dolmuşar yeniden gelmeli maalesef insanlar bu konu da şikayetleri dile getirebileceği muhatap da bulamıyor.Sayın belediye başkanından yardım talep ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Ya hu ALLAH aşkına güzel olan bir şeyi bi defada güzel olmuş deyin internet sitesinden önce saatlerine bir bakın sonra eleştirinin veyahut yazınki haberiniz havada kalmasın asparagas haberle suçlamayın adamlar 8 dakikada bir araç vermiş daha ne yapsınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ay (4 yıl önce)
    sayın motaş yetkilileri, yüzakı bulvarının maşti kavşağına devamı olan yola hiçbir otobüs gitmiyor. Mağdur oluyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖMER (4 yıl önce)
    (İsmet beyin dikkatine) Sevgili editör, Allah aşkına, bu nasıl bir haber yazım tekniği...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (4 yıl önce)
    Şöyle saçma bir durum da oluştu bu yüzden 3 tane 153a aynı durakta duruyor körüklü otobüs gibi peşpeşe gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali bey (4 yıl önce)
    Sorun birleştirme değil otobüsler o hattı kaldırmıyor yetersiz otobüsler münibüs ayarın da 20 yıl önce ki otobüs yarım saatte bir gelsin sorun çözülür ..türkiye de bir çok sorun eski sisteme dönerek çözülür amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok...otobüsler ayakta gitmeye planlanmış eski otobüsler sıralı koltuklar vardı büyük otobüsler de.. on numara araçlardı onları getirsinler 15 dk. bir otobüsler gitsin gelsin fiyatta ucuzlasın sivil 2 öğrenci 1.25 yaşlı 1 tl bu kadar kolay konfor artarsa insanlar araçlara biner yaşlılardan oturulacak yer yok 65 yaş şimdi ki dönem de yaşlı değil 80 yaş üstü yaşlı sayılır adamlar otobüsten inmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (4 yıl önce)
    Okullar açılsın ozan görün curcunayi. Bölgede birçok okul var. Bölgeye yeni hastane açıldı. İnanın okul dönemi sabahları ne gündüz bey ne yesilyurda binilemiyor akşam hakeza. Ve Tecde bölgesinde müthiş bir nüfus var son 3 aydır ikiye 3 e katlanmış tır nüfusu. Yetkililerin daha çok sefer koyması gerekirken yaptıkları bu uygulama akıl mantık işi değil. Selahattin başkanım el atın bu işe
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Yazık bu millete cırmıktı da oturmayı düşünüyordum gerek yok Allah ıslah etsin hizmet kalitesi zaten yerlerde merkez gündüzbey mi yani suanda yesiyurt adını kaldırın gündüzbey yapın Malatyanın hepsini cırmıktı da oturanlar cezalandırılmıs resmen dolu otobüslere binecek insanlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Aga siz gündüzbey arabalarının doluluk oranlarını bilmiyor musunuz. Eğer yeşilyurt arabalarıyla gündüzbey araçlarını birleştirmeleri gayet mantıklı olmuş. Neymiş efendim yeşilyurtlular rahat gidemiyormuş. Gündüzbey araçları zaten yeşilyurt güzergahından geçiyor. Eğer haberi doğru anladıysam destekliyorum bunu. Benim için sıkıntı zam oldu öğrenci olarak
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    "Doluluk oranı" düşük, doğrudur. Çünkü 1) Gündüzbey arabası 20 dakikada bir geçer, Çırmıhtı arabası yarım saatte ve durakta bekler 2) Gündüzbey arabası yola, erken çıkıp yolcu toplar, başka güzergahın yolcularını da alır 3) Gündüzbey, Çırmıhtı'dan daha ileridedir, aynı yolu kullanır. Devlet Hastanesine giderken Maşti arabasına da binmeyelim o zaman. 4) Akşam belli saatten sonra Çırmıhtı'ya araba gitmez, Gündüzbey geçer. Ne yapacaklar, neye binecek insanlar? Yeşilyurtlular rahat gidemiyormuş ne ya? Akşam saatlerinde bir gelin görün otobüsün içini. İnsana yakışıyor mu? Söylemeye utanıyorum, eşya gibi diyeyim sadece. Her şey para mı? Hiç mi hizmet olmayacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Millet itiraz etmez protesto etmez ise böyle olur. 45 dk yolculuk süresi, küçük otobüste ayakta duracak yer yok. 2.60 tl ücret verip aldığımız hizmete bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Simdi gencler oturuyor yaslılar ayakta gidiyor gündüzbeyde dolan araca yaşlılar binsin helal olsun motasa
    0
    0
    Yanıtla