SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Motorine Zam

A- A+ PAYLAŞ

Çevreye daha az zarar veren ve ekonomik olması nedeniyle giderek daha çok tercih edilen dizel araç kullanım oranı yüzde 52’ye yükselince, yeni bir vergi kapısı bulundu. Önceki gün motorine gelen yüzde 5’lik zamla, motorin ile benzin arasındaki fiyat farkı yüzde 11.5’e geriledi. Bu oran yılbaşında yüzde 23.4’tü. Motorinin daha uygun fiyatlı olması nedeniyle dizel araç alanlar ise zamlara tepkili. Dizel sahipleri, “Biz, motorin benzinden ucuz diye dizel araç tercih ettik. Şimdi zam üzerine zam geliyor. Hibrid araç alsak elektriğe zam yapacaklar” diyerek zamma tepki gösterdi.

Önceki gün yapılan zamla motorine bir günde 13-14 YKr zam gelirken, fiyatlar 3 YTL’ye dayandı. Motorine yapılan yüksek oranlı zamla, benzin ve motorin arasındaki fiyat farkı iyice daraldı.

Dizel satışı yüzde 42 arttı

2008 yılı Ocak-Mart döneminde dizel binek araç satısları geçen yıla oranla yüzde 42’lik artış gösterdi. Geçen yılın aynı ayına oranla Mart’ta toplam binek araç satışları içindeki dizel payı yüzde 50’den yüzde 52’ye yükseldi. 2008 yılı Mart sonunda 73 bin 931 adet olan toplam binek araç satışının 38 bin 552 adedini dizel araçlar oluşturdu. Bu paralelde motorin satışları hızla arttı. Ancak yılbaşından beri motorine toplam yüzde 16.7’lik zam yapıldı. Bu durum, “Maliye yeni bir gelir kapısı buldu” diye yorumlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız