SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Motosiklet Kullanması Yasak!

A- A+ PAYLAŞ

2007 Dünya Super Sport Şampiyonu Türk Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, trafikte otomobil kullandığını söyledi.

Malatya’da motor sporları alanlarının oluşturulması için yapılan incelemeye katılan Sofuoğlu, “Benim kontratlarım gereği trafikte motosiklet kullanmak yasak. Bu sadece benim için değil Dünya Şampiyonalarına katılan bütün motosiklet sporcuları için geçerli. Ara sıra kullanıyorum ama otomobili tercih ediyorum” dedi.

Türkiye’de motor sporlarına büyük bir destek olduğunu kaydeden Sofuoğlu, “Pahalı ve zor bir spor ama şu zannedilmesin ki, ben de bu spora başladığımda zengin bir ailenin çocuğu değildim. Her şeyin başında azim geliyor. Şuanda federasyon büyük destek veriyor. Malatya’ya da motor sporu parkuru yapmaya geldik. Benim başladığım dönemlere göre çalışmalar çok daha farklı. Şuanda azim olduktan sonra olmayacak hiçbir şey yoktur. Bence yeni gençler çok avantajlı. Her gittiğimiz şehirde de bunu görüyoruz. Evet, tehlikesinden bahsediliyor ama yarış pistleri ve parkurlar gerekiyor. Çünkü yarış pistleri özel yapılmış yerler ve kaza yaptığınız zamanda güvenlik açısından önlemli yerler. Trafikteki adrenalin ve hız tutkunuzu atabileceğiniz parkurlar var. Bence Türkiye’nin her şehrine pist gerekiyor. Ama öncü şehirler gerekiyor inşallah Malatya’da bunlardan birisi olur” diye konuştu.

Sofuoğlu, Anadolu illerine parkur kazandırılması gerektiğini ifade ederek, “Motosiklet trafikte tehlikeli demek istemiyorum. Siz içinizdeki hız tutkunuzu hiçbir yerde atamazsanız, cadde de atmak istiyorsunuz. Ama parkurlar olduğu zaman parkura çıkar ve içinizdeki tutkuyu atarsınız. Trafikte de daha güvenli motor kullanırsınız. Hem sizin hem de diğer sürücüler için daha iyi olur. Daha çok Anadolu taraflarında daha agresif motor kullanıyorlar. Çünkü parkurları yok. Bu nedenle trafikte de agresif motor kullanıyorlar. Onlara da parkur kazandırırsak, çok büyük bir başarı elde etmiş oluruz. Bence bu çok önemli bir konu. Sonuçta motosikletle biri kaza yaptığı zaman manşet oluyor ama otomobille kaza yaptığı zaman hiç kimse görmüyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız