SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Motosikletliler Tuz Kamyonuna

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Rıdvan Çalıkuşu, Malatya'da hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle beraber önlemlerini aldıklarını, bunlar sayesinde trafik kazalarının azaldığını söyledi.

Çalıkuşu, "Motosikletli ekiplerimizi kar nedeniyle motosikletlerine bindiremediğimiz için belediyenin tuzlama araçlarına bindirdim. Hepsinde birer de telsiz var. Buzlanma olan, kar olan ve araçların kaydığı yerlerde yollar açılıyor. Kar yağdığından beri Malatya'da şehir içinde hiçbir yol kapanmadı. Arkadaşlarımız bütün sorunlara hemen müdahale ediyorlar. Kar yağacağı haberini aldığımızda motorize ekiplerimiz motorlarını bırakarak, tuzlama araçlarına biniyorlar. Ekiplerimiz kar yağdığında ya da buzlanma olduğunda hemen müdahale edecekler. Ekiplerimiz tuzlama araçlarında sabaha kadar çalışıyorlar. Vatandaşlarımız da bu çalışmalar sonrası işlerine rahatlıkla gidebildi. Eğer buzlanma olan yerler varsa sürücülerimizi emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarıyoruz. Vatandaşları kar yağdığında araçlarına zincir takmaları konusunda dikkatli olmaya davet ediyoruz. Özellikle çevre yoluna kar yağdığında zincirsiz araç sokmayacağız. Şehir içinde de gerekli olan yerlerde zincir takılmasını sağlayacağız" dedi.

Kar yağışı sonrası alınan tedbirlerle trafik kazalarının önüne geçtiklerini kaydeden Çalıkuşu, "Kar yağışı sonrası 13 kaza oldu ve bu kazalara kısa sürede müdahale edildi. Çok büyük sıkıntılar yaşamadık. Şehirlerarası otobüslerimizde lastik ve zincir kontrollerimizi yapıyoruz. Kış boyunca da bunu yapacağız" ifadesine yer verdi.

Çalıkuşu, yaralamalı trafik kazalarının önüne geçmek için ilk 6 ayda yoğun bir çalışma yaptıklarına dikkat çekerek, "Son 6 ayda yaptığımız denetlemeler sonucunda; kazaları azaltmamıza rağmen, yaralamalı kazaları azaltamamanın sıkıntısı vardı. Kontrollerle yüzde 20 oranında trafik kazalarını azalttık. Maddi kazalarımızda yüzde 45 oranında azaldı. Yaralamalı kazaları azaltmak için bazı tedbirler aldık. Vatandaşlarımız bazen bu kadar kısa yolda "emniyet kemerinin neden üzerinde duruyorsunuz?" diye kızıyorlar. Biz sadece emniyet kemeri üzerinde durmuyoruz. Yolda seyir halindeyken cep telefonuyla görüşmelerinde önüne geçmeye çalışıyoruz. Şuanda şoförlerimizi durdurup yazıyoruz, normal şartlarda biz bu cezaları arkalarından da yazabiliriz. Kırmızı ışıkta tabela ile aldığımız küçük bir önlem ile yüzde 45 kırmızı ışıkta yaşanan kazalar azalırken, ceza yiyen vatandaşlarımızın da sayıları azaldı. Trafik kazalarını, yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarını önlemek bizim için çok önemli. Malatya'da yılda 550-600 kişi yaralanırken, bu sayıyı 300'lere düşürsem, bundan daha büyük bir başarı olamaz. Gönül ister ki hiç yaralamalı kaza olmasın. Vatandaşlarımız şunu iyi bilsin ceza yazmayla bizim cebimize giren bir şey yok. Amacımız vatandaşlarımızı trafik kazalarına karşı korumak. Bunu başarırsak en mutlu biz oluruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız