SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mozart Klasik Müzik Ödülü'nü Aldı

0
Güncellendi - 2018-09-09 04:36:38
Mozart Klasik Müzik Ödülü'nü Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Almanya'da yaşayan ve klasik müzik eğitimi alan 13 yaşındaki Ali İnsan, Almanya’da katıldığı Genç Müzisyenler Yarışması’nda üst üste iki birincilik ödülünü aldıktan sonra Mozart Klasik Müzik Ödülü'ne de layık görüldü. Küçük yaşta başladığı kemana büyük bir tutkuyla bağlanan Ali, “Hayalim iyi bir müzik sanatçısı olmak” dedi.

Geleceğin Mozart'ı olarak adlandırılan Ali İnsan, ailesiyle Almanya’da yaşıyor. Anaokulu’nda öğretmeninin yönlendirmesiyle 3 yaşında kemana başlayan Ali, Almanya’da düzenlenen Genç Müzisyenler Yarışması’nda iki defa üst üste ödül aldı. Ali, Mozart’ın bir eserini iyi sergilediği içinde ayrıca Mozart Klasik Müzik Ödülü'ne de layık görüldü.

Ailesiyle yaz tatili için Malatya'da bulunan ve müziğe 3 yaşındayken Anaokulu’nda başladığını ifade eden Ali, “Anaokulu öğretmenim benim müzik okuluna gitmemi tavsiye etti. Müzik okulunda değişik enstrümanları bize tanıttılar. Bende kemanı çok beğendim, 6 yıldır çalıyorum” dedi.

İnsan, enstrümanın yanı sıra ses dersi de aldığını belirterek, “Almanya’da düzenlenen Genç Müzisyenler Yarışmasına katıldım. İki yarışmada da birincilik aldım. Ayrıca seste de Mozart’ın bir eserini çok iyi sergilediğim için, Mozart Klasik Müzik Ödülü'nü aldım. Böyle bir ödül alacağımı beklemiyordum. Bu ödülü duyunca çok sevindim. Çok güzel bir duygu” diye konuştu.

Müzikte daha ileriye gitmek istediğini anlatan İnsan, “Hedefim müzikte daha başarılı olmak. Ama tabi ki okulumu da bırakmayacağım. Okulda da başarılı olmak istiyorum ama müziği de hiç bırakmak istemiyorum. Hayalim iyi bir müzik sanatçısı olmak ama iyi bir mesleğimin olmasını da istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ailede babası ve dedelerinin müzikle uğraştıklarını kaydeden İnsan, kız kardeşinin de keman çaldığını ve klasik müzik eğitimi aldığını söyledi. Ali, yaz tatili esnasında müzik öğretmeni Hamit Aydeniz ile birlikte çalışmalarını da sürdürüyor.

Ali İnsan’ın babası Hüseyin İnsan ise Ali’nin anaokulu öğretmenin müziğe ilgisinin olduğunu kendilerine söylediğini belirterek, “Müzikal yönünün gelişmiş olduğunu söyleyerek, en azından bir müzik okuluna yazdırmamızı istedi. Devlete ait bir müzik okuluna başvurduk ve Ali başladı. Aslında çok erken başladı ama o yaşlarda da müzikle çok haşır neşirdi. Katıldığı iki yarışma vardı, ikisinde de birincilik ödülü aldı. Ayrıca Mozart’ın bir eserini çok güzel sergilemişti, Ali’ye ekstra Mozart Ödülü verildi” dedi.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Aslan (5 yıl önce)
    Maşallah maşallah rabbim esirgesin . Rabbim sağlıklı huzurlu bir ömür versin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • onur y (5 yıl önce)
    Allahına gurban senin
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (5 yıl önce)
    Evladımızı tebrik ediyorum. Öğretmenimizin de adını bir çok kere duydum, gerek öğretmenin dilinden projesi, gerek sosyal medyada, Başarılı ve ilgili öğretmenlere çok ihtiyacımız var. Yolu açık olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet Firarda (5 yıl önce)
    Birde dinleyebilseydik...
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur (5 yıl önce)
    ALİ İHSAN KARDEŞİMİZİN MÜZİK YETENEĞİ ALMANYA DAKİ VATANDAŞLARINIZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR. MIZART IN TÜRK MARŞIYLA KALSİK MÜZİK SEVERLERE YAPTIĞI KATKIYI KÜÇÜK KARDEŞİMİZ ALDIĞI ÖDÜLLE BİZİ MUTLU ETTİ. YOLUN AÇOK OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Seni.kutluyorum.isallah.daha.iyi.yerlerde. Gormek.istiyoruz.basarilar
    0
    0
    Yanıtla