SON DAKİKA
SON DEPREMLER

mproje.com Yayında

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da geniş kapsamlı bir meyvecilik projesinin yürütülmesi kapsamında güncel bilgi ve tecrübelerin paylaşılması amacıyla oluşturulan "mproje.com" internet sitesinin yayına başladığı bildirildi.

Valilikten konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

"Bilindiği gibi Valiliğimizin girişim ve öncülüğünde Malatya genelinde geniş kapsamlı bir meyvecilik projesi yürütülmesi kararlaştırılmış olup, çalışmalar hızla devam etmektedir.

Bahsedilen meyvecilik projesinden beklenen katkının sağlanması, proje hedeflerine ulaşılması, üreticilerimizi projeye aktif katılımın sağlanması ve meyve yetiştiriciliğinde üreticiler arasında iletişim, güncel bilgi ve tecrübelerin paylaşımına imkân veren sektörel bir yapıya duyulan ihtiyacın karşılanması amacıyla “Meyvecilik Araştırma ve Geliştirme Portali” oluşturulmuştur. http://www.mproje.com adresinde yayına başlayan portalin ilimiz meyve yetiştiriciliğinde önemli bir platform olması, üreticilerimizin modern tarım usulleri hakkında güncel bilgilere ulaşabilecekleri bir kaynak işlevi üstlenmesi, küresel rekabete uygun sektör yapılanmasını hızlandırması, sektör istatistiklerini içeren veri bankası işlevi üstlenmesi, örnek uygulamaların tanıtımına imkan vermesi, üreticilerimiz arasında il düzeyinde sektörel bir ağ oluşturulması, üreticilerimizin internetin sağladığı olanaklardan yararlanmalarını sağlamak gibi amaçlar hedeflenmektedir. Meyvecilik Araştırma ve Geliştirme Portali, aynı zamanda ilimiz meyve yetiştiriciliğini, ulusal ve uluslar arası meyve yetiştiriciliği ile gündem birliğini sağlamaya bir adım daha yaklaştıracağı düşünülmektedir.

Yayına başlayan “Meyvecilik Araştırma ve Geliştirme Portalinin”, ilk örnek uygulama olarak, tarımsal üretimin başka alanlarında da uygulanabilecek olması nedeniyle ilimiz tarım sektörüne önemli katkılar sağlaması beklenmektedir. Kamuoyuna duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız