SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MP'ye 2.7 Milyar Teklif

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:05:33
MP'ye 2.7 Milyar Teklif
A- A+ PAYLAŞ

Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolarla Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu verdi. 

Karşılığı nakit olmak üzere planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresi'ne ait olan şans oyunları lisansının 10 yıl süreyle topluca verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesine katılmak üzere Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu, ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu, Turkish Lottery Holding B.V.'nin teklif verdi.

Turkish Lottery Holding, Çek KKCG-Emma Capital ve İtalyan şans oyunları şirketi Gtech'ten oluşuyor. ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu ise, Çorumlu Ahlatcı Kuyumculuk ve Ankara merkezli ERG İnşaat'tan oluşuyor. Diğer ortaklık ise Net Holding ve Hitay Yatırım Holding'in şirketlerinden oluşuyor.

ilk çekilen taraf Turkish Lottery Holding oldu. İhale kalan iki grup arasında geçerken 5'er milyon dolarlık fiyat artırımları ile süren ihalede başlangıç fiyatı 2 milyar 222 milyon dolar oldu. Açık artırma başlangıç tutarı ise 2 milyar 350 milyon dolar oldu. 7 mola verilmesinin ardından ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu, çekilerek en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolarla Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu verdi. 

ESKİ SİYASETÇİ..

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Ankara’da yapılan Milli Piyango özelleştirmesinde son gülen Net Şans- Hitay Ortak Girişim Grubu (OGG) oldu. İhaleyi 2 milyar 755 milyon dolarlık teklifle kazanan konsorsiyumun ortakları arasında ilginç bir isim yer alıyor; Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) kurucusu ve Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden birisi olan Besim Tibuk… 

Uzmanpara.com'un özel haberine göre, Net Holding’in Patronu olan Tibuk’un, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’de önemli turizm yatırımları bulunuyor. Mart Mart 2014 itibarıyla Net Holdingin toplam cirosu 190 milyon lira civarında. Net Holding’in toplam varlıkları ise 1 milyar lirayı aşıyor. Özsermayesi 776 milyon liraya ulaşıyor. Ancak Net Holding yılın ilk çeyreğinde de 6 milyon lira zarar açıklamış durumda…

Net Şans-Hitay OGG'de Net Şans Oyunları yüzde 90, Hitay Yatırım Holding ise yüzde 10 pay sahibi konumunda bulunuyor. Dolayısıyla mevcut tabloya göre Besim Tibuk’un cebinden 2 milyar 480 milyon dolar çıkacak. Yani Besim Tibuk, 2.5 milyar doları ödeyebilmek için ya bankalardan kredi alacak veya yeni ortaklar bulacak.   

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız