SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTA Kıymetli Taş Arayacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:02:40
MTA Kıymetli Taş Arayacak
A- A+ PAYLAŞ

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından, Doğanşehir ilçesinin Altıntop Mahallesinde “Kıymetli Taş Arama Ruhsatı” ile sondaj çalışmaları yapılacak.

MTA’nın ‘Türkiye’deki Süstaşları Potansiyelinin Araştırılması Projesi’ kapsamında Doğanşehir ilçesinin Altıntop Mahallesi yakınlarında Kıymetli Taş Arama Ruhsatı ile sondaj çalışmalarına başlayabilmesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.

3 ADET SONDAJ 

MTA Genel Müdürlüğü tarafından Malatya ili, Doğanşehir İlçesi 1/25.000 ölçekli L39 c3-c4 paftalarında yer alan toplam alanı 186,76 hektar olan ruhsat alanının 1200 metrekarelik kısmında 3 adet 100 metre derinlikte kıymetli taş arama amaçlı sondaj çalışması yapılacağı bildirildi. Projenin toplam bedeninin 129 bin TL olduğu kaydedilirken, sondaj çalışmalarına MTA’nın başlayabilmesi için Malatya Valiliği tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi  (ÇED) süreci başlatıldı.

ETÜT ÇALIŞMASI YAPILMIŞ 

MTA tarafından projenin özellikleri ile ilgili olarak verilen bilgi de, “Sondaj çalışmaları yapılmadan önce envanter taraması, jeolojik ve jeofizik etüt çalışmaları ile jeokimyasal analiz çalışmaları yapılarak sahanın potansiyeli belirlenmiş ve yapılan çalışmalar değerlendirilerek sondaj yapılacak lokasyonlara karar verilmiştir. Mevcut sondaj lokasyonlarının yer alternatifi bulunmamaktadır. Proje kapsamında yapılacak sondaj çalışmaları 25 gün - 30 gün arasında tamamlanacaktır. Açılması planlanan kıymetli taş arama sondajları 100 m olarak planlanmıştır” denildi.

HABER: Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: MTA Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız