SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özbey Uyardı: "Pazara Az Ürün Getirsinler"

0
Güncellendi - 2016-07-12 22:04:16
Özbey Uyardı:
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey, 2016 yılı kayısı mahsulünün pazara gelmeye başladığını belirterek kayısı fiyatlarında düşüş yaşanmaması için üreticilere uyarılarda bulundu.

Sezon başında yeni kayısı ürününün pazara girmesiyle pazarda yığılma olduğunu bundan dolayı da kayısı fiyatlarında düşüş yaşandığını ifade eden Özbey, “Bu düşüşü önlemek de yine üreticimizin elinde. Üreticilerimiz pazara gelip araştırma yapacaklar ve ürünlerini ona göre satacaklar. Arz ile talep dengeledikten sonra kayısı fiyatları tüm üreticilerimizin emeğinin karşılığına denk gelecektir. Bunun için kendilerine özellikle rica ediyorum. Mümkün mertebe pazara az ürün getirsinler. Ürün pazara az geldikçe fiyat yükselir. Üreticilerimiz sabırlı olsunlar emeklerinin karşılığını alacaklar” şeklinde konuştu.

2016 yılı kayısı hasat döneminin de devam ettiğini söyleyen Özbey, Bayram süresince ve sonrasında yağan yağışların üreticileri mağdur ettiğini söyledi.

Özbey, “Sağanak yağış kayısılara kısmen de olsa zarar verdi. Özellikle de gün kurusuna bayağı bir zarar verdi. Ben bu konuda üreticilerimize şunu söylemek istiyorum: Ürünlerini mümkün mertebe kurutsunlar ve o şekilde ambarlara koysunlar” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Murat (7 yıl önce)
    Başkanı tebrik ederim. Müthiş bir öneri. 21.yy'da bize, borsamıza yakışan bir strateji!!! Adama sormazlar mı, işçi, ilaç, mazot parası nasıl ödenecek. Çiftçinin hali perişan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (7 yıl önce)
    Bu sistemi dünyanın her yerinde borsalar kurar
    0
    0
    Yanıtla
  • veli (7 yıl önce)
    işçinin parasını başka ne şekilde verecek çiftçi hemen satmazsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    BİRAZ DAHA YÜKSELSİN Kİ KAYSISI OLMAYAN ASGARİ ÜCRETLİ TAŞ YESİN.
    0
    0
    Yanıtla