SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÖÜ Logosunu Belirledi

0
Güncellendi - 2018-10-12 04:38:23
MTÖÜ Logosunu Belirledi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi; akademik- idari personel, öğrenci ve halkın oylamasına açtığı 7 logo tasarımı arasından kullanacağı logoyu belirledi. 7 tasarım arasında yedinci sırada beğeniye sunulan tasarım (aşağıda), üniversitenin logosu olarak seçildi.

Logonun belirlenmesiyle ilgili olarak üniversitenin resmi internet sitesi 'ozal.edu.tr'de "Gerçekleştirilen logo anketi sonucunda kamuoyunun yüksek teveccühleri ile “Çalışma No: 7” üniversitemizin logosu seçilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır." bilgisi verildikten sonra yeni logo ile ilgili şu açıklama yeraldı:

"Logomuz genel anlamda geleneksel çizgilerle günümüz modern çizgilerini bir araya getirmesi noktasında mesaj vermektedir.

Bu mesajı vermekteki en büyük sebep Türk siyasi tarihine büyük iz bırakmış olan ve üniversitemizin de ismi olan 8. Cumhurbaşkanı TURGUT ÖZAL’ın en büyük dünya ideali olan TÜRK İSLAM BİRLİĞİNİ kurma amacının olmasıdır. Bu anlamda logoda kullanılan motifler tamamen Türk geleneğine özgü yaklaşımla bir araya getirilmiştir.

Logomuz dış hatlarında Selçuklu döneminin en önemli simgelerinden olan sekiz köşeli Selçuklu yıldızını simgelemektedir. Anlam bakımından Selçuklu Yıldızı “Merhamet, şefkat, sabretmek doğruluk, sır tutmak, sadakat, cömertlik, rabbine şükür” anlamlarını taşımaktadır.

GÖRSEL: Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin logosu olarak belirlenen tasarım

Sekiz köşeli yıldızın bir başka anlamı da zaferdir. Dört ana yön ve dört de ara yönü bünyesinde toplayan sekiz köşe bütün yönlerde, girişilen bütün işlerde zafer kazanılacağı anlamını da taşımaktadır.

Selçuklu yıldızının içinde yer alan simge Türk geleneği kilim, halı deseni olan “BEREKET”i simgelemektedir. Bu şekil aynı zamanda “TÖ” harf kombinasyonunu oluşturmaktadır.

Simgenin alt kısmı ise Ziraat Fakültesi’ne atıfta bulunarak YAPRAK formunu oluşturmaktadır. Logomuzun üst kısmında kalan üçgen yapı sürekli yükselme, ilerleme mesajı vermektedir.

Kullanılan renkler yine Türk geleneğine özgü turkuaz ve Malatya’mızı ifade eden turuncu renklerden oluşmaktadır. Ayrıca logo görsel anlamda üniversite binamızın mimari yapısına da uygun olup geleneksel-modern yapının bir özetini sunmaktadır."

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi (yenimalatya.com.tr)- malatyahaber.com

GÖRSEL: Diğer logo adayı 6 tasarım

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Şevket (5 yıl önce)
    Gerçekten çok merak ediyorum. Hangi kurul birim bu logoyu beğenmiş. Anlamını bilen varsa yazsın. Böyle logo olamaz. Diğer logoların hepsi anlamlı bi bu anlamsız. Kötü olan kazanmış. Her zaman. Canım Türkiye m. Siyaset her alanda
    0
    0
    Yanıtla
  • taner (5 yıl önce)
    Burada 1-2 nolu çalışmalar da güzelmiş..7 nolu seçim de güzel duruyuor..Bu seçim konusunda iyi karar alınmış.Belirttiğim her 3 çalışma da seçime lâyık olmuşlar.. Tebrikler.. Logo seçimindeki itinayı ve doğru karar alma yetisini umarız akademik kadro ve akademik çalışmalarda da devam ettirirler..
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    Haberi okumadan yapılmış yorumlara gülüyorum.. Zaten Turgut Özal üniversitesi Web sitesinde anket yaptı bunun için ve kamuoyunun tercihi ile belirlendi diye daha ilk satırda yazıyor... Yarışma yapsalardı halka sorsalardı gibi boş yorumları okuyarak gülüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok mu gülüyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vural (5 yıl önce)
    Bütün dertleri bitti logo eksikti Allah aşkına bu nedir vatandaşın orda okuyan ögrencilerin dertleri ile ugraşın
    0
    0
    Yanıtla
  • muhittin (5 yıl önce)
    4 VE 7
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydo (5 yıl önce)
    Logo herkes tarafından anlaşılabilecek sembollerden oluşmalıdır. Seçilen logo çok karmaşık, yorumlanması uzmanlık istiyor. Böyle logo olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (5 yıl önce)
    .Biri çıkmış çok estetik hoş falan diye yazmış.Logo temsil ettiği şeyi biraz ifade etmeli.Böyle karışık logo olmaz.Gerçekten Halı yada kilim motifi olmuş.Buna logo denmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    İyi tasarlanmış güzel bir logo.
    0
    0
    Yanıtla
  • ATTİLA (5 yıl önce)
    İyi görünen bir logo ama yarışma yapsalardı daha iyi olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer uzun (5 yıl önce)
    Turgut Özal üniversitesi Battalgazi tıp fakültesinin ambleminide heyacanla bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • salih (5 yıl önce)
    Kim beğendi desem ukalalık yapmış olurum.Ama bukadar gencin olduğu yerde yarışma halinde yapılsaydı daha kaliteli bi logo (amlem) olmazmıydı sağlık olsun hadi hayırlısı.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT (5 yıl önce)
    Çok mutluyum. Benim de oy kullandığım logo seçilmiş. Gayet estetik ve görsel tasarımı renklerin seçimi harika olmuş. Emeği geçenleri kutlarım. Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (5 yıl önce)
    Çalışma 2 yi kim yapmışsa ellerine sağlık.Estetik ,anlaşılır ve hoş. Kabul edilen çalışma (çalışma 7)karmakarışık estetik değil,anlaşılmaz bir işaretler karmaşası.Bu sembolmü?kilim desenimi ?Neye ve kime göre bu desen beğenilmiş?
    0
    0
    Yanıtla
  • şerif (5 yıl önce)
    bizi logomu kurtaracak
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (5 yıl önce)
    Çalışma 2 yi kim yapmışsa ellerine sağlık.En anlaşılır ve eststik olanı buçalışma Kabul edilen çalışma karmakarışık estetik değil,anlaşılmaz bir işaretler karmaşası.Bu sembolmü?kilim desenimi ?Herkesin anlıyabileceği bir şey hazarlasaydınız olmazmıydı?
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    tl logosu gibi yine en kötüsünü seçmişler. anketlerde halkın büyük çoğunluğu 1 ve 4 numarayı beğenmişti. sekiz köşeli yıldız nedir Allah aşkına?
    0
    0
    Yanıtla