SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÖÜ Öğrencileri Kültür Gezisinde

0
Güncellendi - 2018-10-31 03:25:58
MTÖÜ Öğrencileri Kültür Gezisinde
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Akademi Kültür Topluluğu, “Kampüse Hoş Geldin” adlı ilk faaliyetinde Akçadağ ve Darende ilçesinde tarihi ve turistik mekanları gezdiler.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un öğrenci topluluklarının öncelikle Malatya ve ilçelerdeki tarihi eserler ile doğal zenginlikleri görüp tanımalarını isteyerek; “Öğrencilerimiz sadece üniversite ile değil, aynı zamanda eğitim gördükleri şehirle de uyum sağlamalılar, şehri her yönüyle tanımalılar” talimatı üzerine gerçekleşen ziyarette Akademi Kültür Topluluğu Akçadağ ilçesinde Levent Vadisi’ni,  Darende ilçesindeki Günpınar Şelalesi, Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu ve Kudret Havuzu’nu ziyaret ederek gezdiler.

Öğrencilerin etkinliklerini Hasan Gazi Türbesi ziyareti ile sonlandırarak burada şehitler için dua edip, ardından toplu halde İstiklal Marşı’nı okudular.

Etkinliğe katılan öğrencilerin büyük çoğunluğu ziyaret edilen mekanları ilk defa gördüklerini belirttiler.

Akademik danışmalar Öğretim Görevlileri Cumali Aydoğan ve Asım Taş’ın eşlik ettiği etkinlikte öğrenciler Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser tarafından ağırlandılar. Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Kuru ve adli hakimlerinde katıldığı toplantıda Başkan Eser, öğrencilere Darende’nin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgilendirme yaparak, Malatya’daki üniversite öğrencilerinin öncelikle okumuş oldukları kentin tarihi ve doğal güzelliklerini, turistik mekanlarını gezmelerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince’de öğrencilerle sohbet ederek, özellikle gençlerden bol bol kitap okumalarını isteyerek, üniversiteye kitap gönderme sözü verdi.

İlçenin yöresel yemeklerinin ikram edildiği öğrenciler, Darende ilçe protokolünü Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne davet etme talebi de kabul edildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Akademi Kültür Topluluğu, Rektör Prof. Dr. Karabulut’a verilen destekler için teşekkür ettiler.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız