SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTSO'nun Şubat Ayı Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Gündemdeki konuların görüşüldüğü, Ticaret ve Sanayi Odası'nın Şubat ayı toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, önce yapılan faaliyetleri aktardı. Valilik ve KOSGEB işbirliği ile düzenledikleri Sosyal Destek Projesi (SODES) hakknda bilgi veren Erkoç, KOSGEB işbirliği ile açtıkları eğitim projesinde 115 kişiye eğitim verdiklerini, 120 kişiye daha eğitim vereceklerini bildirdi. Uzmanlaşmış mesleki eğitim projesi ile de mesleği olmayanlara meslek öğreteceklerini söyleyen Hasan Hüseyin Erkoç, meslek edindirme kurslarının
önemini de anlattı. Antalya'da organize sanayi bölgeleri çevre zirvesi toplantısına katıldığını hatırlatan Erkoç, sanayileşirken çevreyi kirletmemek için organize sanayi bölgesinde ikincisinin inşaatına başladıkları arıtma tesisini bu yılın sonuna doğru faaliyete geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Ekonomik gelişmeler ile ilgili olarakta, Hasan Hüseyin Erkoç, "Türkiye'nin 2023 yılında ekonomisi gelişmiş 10 ülke arasına girme çalışmaları önemlidir. 500 milyar dolar ihracat, gari safi milli gelirin 2 trilyon dolara yükselmesi, kişi başı milli gelirin de 15 - 20 bin dolarlara çıkması hedefine ulaşmamız için ülkede siyasi istikrar ve güven önemlidir. Bakın komşu ülkelerde yaşananlara. Buralarda yaşayan müteahhitlerimiz sıkıntıya girdi. Müteahhitlerimizin buralarda 15 milyar dolarlık
inşaat yatırımı var. Görüyorsunuz, bir ülkede siyasi istikrar, güven, milli birlik ve beraberlik olmayınca sıkıntılar meydana geliyor. Bizler, siyasi istikrar, güven, milli birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece 2023 hedefine daha kolay ulaşırız" şeklinde konuştu.
2023 hedefine ulaşmak için yeni pazarlar bulunması gerektiğine de parmak basan Erkoç, "Beklentilerimiz ise global ülkelerle aynı şartlarda üretim yapmak istiyoruz"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız