SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTTB Şubesini Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:38:34
MTTB Şubesini Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi  Malatya Milletvekili ve TBMM Grup Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Şahin, beraberindeki partililerle birlikte Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. 

Milletvekili Şahin, burada gençlere hitaben yaptığı konuşmada, kendisinin de 1980'li yıllara kadar MTTB içerisinde çeşitli görevlerde bulunduğunu söyleyerek, o dönemde MTTB yapılanmasının nasıl olduğu konusunda bilgi verdi. 1980'ler öncesinde MTTB’nin ender sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Şahin, özetle şunları söyledi:

"MTTB Cumhuriyet'in ilk yıllarında kurulan, belli dönemlerde siyasi yelpazenin farklı taraflarında yer alan insanların etkinlik alanı içerisinde yer alan bir kuruluşumuz. 70'li yıllardan itibaren MTTB ile irtibatımız oluşmaya başlamıştı, üniversiteli yıllara kadar devam etti. MTTB, liseli yıllarımızdan itibaren uğramış olduğumuz sivil toplum kuruluşları içerisinde en başta gelen kuruluşumuzdu. O günün şartlarında il başkanımız rahmetli Mahmut Baştürk arkadaşımızdı. Ondan sonra Zekeriya Şengöz başkanlığa getirildi. Şengöz döneminde orta öğretim kısmına bakıyordum. Onlarla beraber çalıştık. MTTB 1980 öncesinde bütün gençlik hareketlerinin en yoğun olduğu günlerde, kendi müntesiplerini, kendisiyle beraber yol alan, hareket eden insanlarını en iyi bir şekilde siyasi birtakım çatışmalara sürüklemeden, kendi kimliği üzerinden milli ve manevi değerlere bağlı, kişilikli, hiçbir zaman için birtakım karanlık güçlerin odağında yer alan çetelere, mafyalara, derin yapılanmalara alet olmadan o günün şartlarında çok nezih bir duruşu olan bir teşkilatımız, bir kuruluşumuzdu."

"Eğer bugün AK Parti şu an iktidara gelmişse, AK Parti bugün bu duruşunu sergileyebilmiş ise, MTTB’nin geçmişte yapmış olduğu çalışmaların çok büyük tesiri ve etkisi vardır" diyen Milletvekili Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"AK Parti'nin çekirdek kadrosu içerisinde yer alan başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, teşkilatların birçok alanında görev alan arkadaşlarımız ve buna benzer ülkenin temel dinamiklerini oluşturan, omurgasını oluşturan arkadaşlarımızın o günkü MTTB içerisinde yetişmeleri, herhangi bir yalpalamaya meydan vermeden, çizgilerini muhafaza etmeleri, elbetteki Milli Türk Talebe Birliği'nin özünde var olan değerlere saygısından kaynaklanıyor."

MTTB Malatya Şube Başkanı Mücahit Balin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendilerini ziyaret eden ilk milletvekilinin Mustafa Şahin olduğunu belirtti. Balin, MTTB olarak Malatya’da 60. dönem başkanlığını yürüttüklerini aktararak, "1980 darbesinden bu yana ilk defa Malatya’da MTTB’nin kurulumunu sağladık" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız