SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTTB'den Mehmet Akif Sergisi

0
Güncellendi - 2017-03-12 17:54:38
MTTB'den Mehmet Akif Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesi tarafından açılan Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı Konulu Serginin açılışına katıldı. Başkan Gürkan, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un sözünü hatırlatarak, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”  dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesi tarafından Şemsiye Sokak’ta açılan Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı Konulu Serginin açılışına katıldı. Açılışa, Başkan Gürkan’ın yanı sıra Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıç, bazı sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılışında konuşan Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıç “Bugün İstiklal Marşı’nın milli marş olarak TBMM'de kabul edilişinin yıldönümüdür. Bu yıldönümlerini anmak, ecdada saygı, hürmet ve muhabbeti tazelemek, canlı tutmak ve bağlılığı göstermek bu ülkenin her vatandaşının en mühim vazifesidir. Uzun bir geçmişi bağımsız ve ferah içinde yaşayan Türk Milletinin pek çok kahramanı devlet adamı, ilim erbabı ve sanatkarı olmuştur. Bizde Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesi olarak milletimizin bam teline dokunmuş Mehmet Akif'i ve istiklal marşımızı anmak ve bu sayede tüm şehitlerimiz anmak için fotoğraf sergimizi açıyoruz. İşte yaşayan ölülerden biriside Mehmet Akif Ersoy’dur” diyerek, Akif’i saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Bugün milletimizin tarihinde önemli bir gün. O önemli günün anısını yaşatmak ve zihinlerde tutmak amacıyla Malatya Milli Türk Talebe Birliği Başkanlığımızın İstiklal marşımızın 96’ncı yıl dönümü kutlaması münasebetiyle İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bu güzel Türk bayrakları altında Şemsiye Sokak 'da Mehmet Akif Ersoy ile güzel bir sergi icra etmişler.  Ben Malatya Milli Türk Talebe Birliği’nin değerli başkanı şahsında tüm Milli Türk Talebe Birliğini candan kutluyorum ve tebrik ediyorum. Milli hassasiyetlerimize göstermiş oldukları hassasiyetlerden dolayı da hakikaten oradaki gençlerimizi canı gönülden kutluyorum, hepsinin alınlarından öpüyorum” dedi.

Türkiye üzerinde oynanan oyunların bu günde devam ettiğini belirten Başkan Gürkan, “Bir taraftan İtalyanlar, Bir tarafta İngilizler, bir tarafta Ruslar, bir tarafta Yunanistan, bir tarafta Fransızlar ve bütün bunların emsali görülmemiş düşmanın ülkemizi işgal ettiği süreç içerisinde, İstiklal Marşımızı ‘Korka, Sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak’ diye başlamıştır. Ve onun içindir ki milletimiz 1922’deki 4 yıl süren milli kurtuluş savaşımızın sonunda İstikrara kavuşmuş ve o İstiklal Marşımızı yazan şairimize yazmış olduğu ve bütün eserlerin toplandığı safahat kitabına neden İstiklal Marşını almadın dendiğinde, ‘o millete ait bir marştır. Bana ait bir kitapta yer alamaz’ demiştir. Milli Şairimize bir daha böyle istiklal marşı yazılması gerekse nasıl yazarsın, ‘Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın’ demiştir. Amin diyorum. Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın diyorum. Ve şu an etrafımız yine ateş çemberi içerisinde. Yine o düşman 100 yıl evvel ki terörü yine hortlatmak, ülkemizi parçalayıp, bölmek ve milletimizin içerisine nifak ve fesat sokmak gayreti ve çabası içerisindedir. 15 Temmuz hadisesi de bunlardan bir tanesidir. 15 Temmuz’un amacı da bu ülkeyi bölüp parçalamak ve kardeşkanı dökerek iç kargaşa çıkarmaktı” diyerek, bu milletin darbeye karşı durduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız