SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ ile TSO Arasında Protokol

0
Güncellendi - 2019-05-21 17:19:39
MTÜ ile TSO Arasında Protokol
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, KOSGEB ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası arasında “AR – GE İnovasyon İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut “Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile KOSGEB ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası arasında ARGE ve inovasyon protokolü imzalıyoruz. Bu anlamda gelecek ve yapılacak çalışmalarda özellikle hem Araştırma-Geliştirme ile ilgili projelerimiz,  hem yenilikçilikle ilgili projelerimiz,  hem de KOSGEB Müdürlüğüne bizim yapacağımız bütün projelerimiz ile bize verecekleri desteklerden, üniversite ile sanayi işbirliği bir arada olabilecek. Bizim daha önce yaptığımız bilimsel çalışmalarda kayısı ve kayısı çekirdeği ile ilgili birçok bitkisel ürünle ilgili ürün geliştirme ile ilgili çalışmalarımız bulunmakta. Bilimsel çalışmalar tek başına yeterli değil. Bunun sanayici ile, KOSGEB gibi kurumlarımızla yapıyor olmamız bilimsel katkıyı bir nevi sahaya sürülmesi anlamında destek sağlayacağını inanıyoruz. Bu anlamda üniversite sanayi-işbirliği sadece Türkiye’ye değil,  Avrupa’da ve dünyada da ses getirebilecek projelere burada imza atıyoruz. Uluslararası çalışmalarıma önem veriyoruz. İnşallah uluslararası protokollere de ev sahipliği yapmış olacağız. Bugün burada Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde protokol imzalıyoruz. KOSGEB Müdürümüzün çok büyük desteği oldu. Projeler sadece yapılmakla değil uygulamakla ve aynı zamanda sahaya ürünlerin sürülmesiyle bir anlam kazanıyor. Bunun altyapısını hazırlamak amacıyla da bizler bilimsel açıdan buradayız. Sizlerden de bizlere destek vermenizi bekliyoruz. Bu protokoller sadece kâğıt üzerinde kalmamalı uygulama üzerinde de gerçekten işlevselliği olmalı.  Özellikle Teknoloji Transfer Ofisimizi kuruyoruz. Biz Turgut Özal Üniversitesi olarak, girişimci bir üniversite olarak, kayısı alanında tematik bir üniversite olarak da diğer ürünler içinde desteklerinizi bekliyoruz.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Bizler Ticaret ve Sanayi odası olarak Malatya Turgut Özal Üniversitemiz ile birlikte göreve geldiğimiz ilk günden itibaren işbirliği içerisinde olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Bizler göreve geldiğimiz ilk gün itibariyle üniversitelerimizin işin içinde olmadığı hiçbir sanayi toplumu gelişmişliğini üst seviyelere tırmandıramadığı gibi başarıya ulaşma şansı zordur. Dolayısıyla üniversitelerimizin yol göstericiliğine, ışık tutuculuğuna insanları motive edip yanlarında olmasına, yapacağı işlerde bilimsel çalışmalarla sanayicilerin yanlarında olmasına ihtiyaç var. Üniversite Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde sanayicimizin, esnafımızın, tüccarımızın, işadamlarımızın, iş dünyamızın yanında olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla bugünde yine Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile böyle bize yol göstericilik anlamın da birlikte sanayicinin ve iş dünyasının aktif rol alması noktasında bir protokol imzalıyoruz. AR-GE İnovasyon işbirliği protokolünde, öncelikle genç fikirleri desteklemek için yeri geldiği zaman yol göstericisi olarak Ticaret ve Sanayi Odası olarak yanlarında durmak,  üniversitemizle fikirleri analiz edip bizlere bildirmesi noktasında işbirliği yapmak ve sanayi kuruluşlarımız için de dijitalleşmenin ve teknolojik gelişimlerinde takibini yapabilmek, verimliği artırıp üretim maliyetlerini düşürebilmek, dünyayla rekabet edebilecek pozisyona gelebilmek amaçlı iş birliği protokolünü imzalıyoruz” ifadelerini kaydetti.

KOSGEB il Müdürü Murat Seki ise yaptığı konuşmada, “Gerçekten girişimci ekosistemi gelişmesi noktasında hem üniversitemizin, hem sanayi boyutuyla,  Ticaret ve Sanayi Odası desteğinin arkamızda olması çok önemli. Bu sistemin gelişmesi daha ileriye götürülmesi ARGE inovsyon projelerinin ortaya çıkarılması ve bunu hocalarımızla ve sanayicilerimizle birlikte değerlendirerek beli bir aşamaya getirilmesi ülkemiz açısından,  yaşadığımız coğrafya açısında çok önemli. Bu açıdan baktığımızda bu protokol inşallah daha yeni projeleri hayat geçirilmesi, daha yeni modellerin TEKMER, İŞGEM modellerinde hayata geçirilmesi noktasında büyük bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından “AR – GE İnovasyon İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız