SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'den Çirkin Yunanlıya Kınama

0
Güncellendi - 2020-01-31 16:36:48
MTÜ'den Çirkin Yunanlıya Kınama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Senatosu, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos'u kınama kararı aldı.

Yunan milletvekilinin Türk bayrağını yırtmasıyla ilgili senato tarafından alınan kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Avrupa Parlamentosunda Yunan milletvekilinin, rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımıza karşı yaptığı hadsizliği şiddetle kınıyoruz. Şan ve şerefi tarihlere destan olan bir milletiz. Ay yıldızlı bayrağımız milletimizi, milletimizin onurunu, şerefini, namusunu, vatanını, tarihteki şanını temsil ediyor. Avrupa Parlamentosu, bayrağımıza yönelik hadsiz hareketten dolayı derhal Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mizden ve milletimizden özür dilemelidir."

Senato ayrıca,  ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı sözde Ortadoğu Barış Planı'na ilişkin de karar alarak, planın kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Filistin bağımsız bir devlettir ve başkenti Kudüs’tür. Sözde Barış Planı, Filistin'in başkenti Kudüs'ün işgalini meşru gösterme çabasıdır ve bu asla kabul edilemez.  ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamış olduğu sözde Ortadoğu Barış Planı, bir işgal projesidir, Filistin’in parçalanması amaçlanmaktadır. Tek taraflı olan ve ölü doğan bu plan, Ortadoğu’da barışa giden yola döşenmiş birer seyyar mayındır, pimi çekilerek atılmış bombadır. Yeni kaoslara yol açacak olan bu plan kapsamında atılacak her adımda kan akıtılacak, insanlar ölecek ve gözyaşları devam edecektir. Bölgedeki barış için bir tehdit olan sözde barış planı, tarihsel gerçeklere ve uluslararası hukuka aykırıdır, uygulanma şansı yoktur, başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Kudüs, Türkiye için kırmızı çizgidir, tartışma konusu dahi yapılamaz."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız