SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün Vakfı Kuruldu

0
Güncellendi - 2019-04-24 04:08:31
MTÜ'nün Vakfı Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin (MTÜ) eğitim, kültür, sağlık ve spor alanında gelişmesine katkıda bulunmanın yanında eğitim ve öğretim yatırımlarında bulunmak amacıyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın (MATÖV) kuruluşu gerçekleşti.

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un Malatya’nın tanınmış çok sayıda ismi ile birlikte vakfedenler arasında yer aldığı MATÖV’ün kuruluşu Vakıflar Genel Müdürlüğünün kararının Resmi Gazete’de yayınlanması ile yürürlüğe girdi.

-Vakfın amacı

MATÖV’ün amacı kuruluş kararında şu şekilde yer alıyor, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin öğrenci, öğretim elemanı ve üniversite personelinin çağdaş bilim anlayışı içinde araştırma ve inceleme yapmalarına maddi ve manevi destek sağlamak, üniversitenin eğitim, kültür, sağlık ve spor alanında gelişmesine katkıda bulunmak, ülkeye ve insanlığa yararlı aydın kişilerin yetişmesini sağlamak, bu amaçların gerçekleşmesi için her düzeyde eğitim ve öğretim kurumları kurmak.”

Vakıf kurucuları

Aysun Bay Karabulut, Muammer Şahin, Mustafa Kınacı,Bilgin Akbal, Kenan Doğan, Abdurrahman Kılıç, Mehmet Emin Bitlis, Selahattin Bitlis, Mesut Parlak, Naci Ekşi, Ahmet Kürşat Hacıevliyagil, Metin Emiroğlu, Sadık Dönmezer, İsmet Elgül, Kadriye Yüksel, Tülin Ersöz, Hasan Hüseyin Çetintaş, Baki Budakoğlu, Nisbet Aşkın, Günseli Özen, Şefik Erşan, Bayram Murat Asma, Nevzat Elmalı, Mehmet Koçdağ, Sadi Ergül, Aydın Ersoy, Erdal Göçmez, Erdoğan Zelyurt, Nevzat Alaca, Vecdi Gönül, Abdurrahman Yavuz, Ahmet Semih Tekin, Muaz Ergezen ve Vahap Küçük.

-MATÖV’e ilk gelir Rektör Karabulut’un acı kayısı ekstresi geliri bağışı

Daha kuruluşunun 1. yılını doldurmayan üniversitenin ihtiyaç duyduğu fakülte binası ve  laboratuarların yapımı için de çalışma yürütecek olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Geliştirme Vakfı’na gelir sağlanması amacıyla Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, aynı zamanda üniversite bünyesinde faaliyete geçecek Kayısı ve Ürün Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi’nde üretilecek olan uluslararası lisansı kendilerine ait “Acı Kayısı Ekstresi"nin  gelirini vakfa bağışladı.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, vakfın kuruluşuna destek vererek vakfedenler arasında yer alan Malatyalı siyasetçi, akademisyen,  işadamı ve STK yöneticiler ile vakfa destek sağlayacak hayırseverlere teşekkür etti.

-Vakfın hesap numarası

Bu arada, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Geliştirme Vakfı’na nakdi bağış yapmak isteyen hayır severlerin vakfa ait Vakıflar Bankası Malatya Şubesindeki TR07 0001 5001 5800 7308 1248 31  IBAN nolu hesabı kullanabilecekleri kaydedildi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız