SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muavin Bey Rahatsız Oldu!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:39:54
Muavin Bey Rahatsız Oldu!
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Merkez ve bazı ilçelere bağlı köylerdeki 7 adet mera alanı, ihaleyle 7 yıllığına kiralandı. Pazarlık usulü yapılan ve yaklaşık 40 dakika süren ihaleye 7 firma katıldı. İhale sonrasında bir basın mensubunun en doğal hakkı olan ihale komisyonunda resim çekme talebini, İhale Komisyon Başkanı Vali Yardımcısı ‘Resmi bir ihale bu. Basının ne işi var?’ diyerek reddetti. Devletin trilyonluk özelleştirme ihalelerinin canlı yayında 70 milyona izlettirildiği bir dönemde Vali Yardımcısının, basın mensubunun yasal hakkını engellemesi zaten tartışma konusu olan mera ihalelerine ilişkin soru işaretlerini de arttırdı.
 
Vali Yardımcısı neyi gizliyor?
 
Merkez Samanköy, Battalgazi -Şişman, Akçadağ-Yağmurlu ve Ilıcak, Doğanşehir-Dedeyazı -ve Reşadiye ile Yeşilyurt -Kuşdoğan Köyleri’nin de bulunduğu 7 mera alanının pazarlık usulü ile ihalesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde yapıldı. 
Yaklaşık 40 dakika süren ihaleye 7 firmanın temsilcisi ayrı ayrı katıldı. Kamunun denetimine açık olmasına rağmen ihalenin bitmesinden sonra bir basın mensubunun ihale komisyonundan fotoğraf çekmek istemesi, aynı zamanda İhale Komisyon Başkanı olan Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir’in engeline takıldı. Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, basın mensubuna, ‘Burada resmi bir ihale yapıyoruz.  Fotoğraf alma gibi bir zorunluluğunuz yok’ diyerek fotoğraf çekmesine izin vermedi. 
 
Köylüler: Bu ihaleler formalite
 
Öte yandan ihalenin iptal edilmesini isteyen köylüler ise mera ihalelerine isyan ediyor. 7 firmanın katıldığı ihalenin 40 dakika gibi kısa bir sürede bitmesini ‘ Burada bir ihale yapılmıyor, sadece formaliteler yerine getiriliyor’ diyerek eleştiren köylüler ‘Meralar peşkeş çekiliyor. Pazarlık usulü ihale böyle mi olur? Talipliler hep birlikte girerler ve pazarlık yaparlar. Burada öyle olmuyor. Talipliler tek tek çağrılıyor ve 3-5 dakika sonra dışarı çıkıyorlar. Bu açıkça peşkeştir. Dedeyazı Köyü’nde 4 bin baş küçükbaş hayvan var. Biz bunları nerede otlatacağız?’ diyerek ihalenin iptal edilmesini istediler. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız