SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muay Thai Antrenör Kursu

0
Güncellendi - 2016-04-12 17:31:10
Muay Thai Antrenör Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Muay Thai 1. Kademe Yardımcı Antrenör Kursu Malatya'da yapıldı. Balıkesir, Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Erzurum, Malatya'dan kursa katılan aday antrenörlere 6 gün teorik, 5 günde uygulamalı eğitim verildi.

Malatya'da açılan ve kurs müdürlüğünü Muay Thai Milli Takım Antrenörü Ramazan Yavuz'un yaptığı kursa 27 aday antrenör katıldı. 11 gün süren kurs kapsamında aday antrenörlere, İnönü Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu'nda da ders verildi.

Muay Thai Milli Takım Başantrenörü Yılmaz Çeken, milli takım antrenörleri Selahattin Omaç ve Ömer Uğur, aday antrenörlere teknik ve taktik bilgiler, Muay Thai Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Vahap Köseman oyun kuralları hakkında bilgiler verdi. Aday antrenörler, İnönü Üniversitesi BESYO öğretim görevlilerinden de Anatomi ve Fizyoloji olmak üzere birçok konuda ders aldı.

"AMACIMIZ BU SPORU ÜLKE GENELİNE YAYMAK"

Muay Thai Milli Takım Başantrenörü Yılmaz Çeken, Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Muay Thai 1. Kademe Yardımcı Antrenör Kursu Malatya'da güzel bir katılımla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çeken, birçok ilden aday antrenörün kursa katıldığını kaydederek, katılımcıların başarılı bir kurs geçirdiğini belirtti.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Muay Thai İl Temsilciliği'nin kendilerini çok iyi ağırladığını dile getiren Çeken, aday antrenörlerin güzel bir ortamda en iyi şekilde eğitim aldığını ifade etti.

Çeken, aday antrenörlere 11 günlük bir eğitim verildiğini kaydederek, "Kurs kapsamında üniversite dersleri var. Öte yandan aday antrenörlerimize genel ve özel antrenman bilgileri de verildi. Oyun kuralları, psiko-motor gelişimi, teknik-taktik dersleri de verildi. 11 gün içerisinde başarılı olan kursiyerler, 1. Kademe Antrenör Belgesi alıp, inşallah gençlere hizmet edecekler. Amacımız bu sporu tüm ülkeye yaymak. Antrenör sayısını çoğaltmak. Antrenörlerin sporculara verimli olabilmesi için, gençlerin hizmet edebilmesi için sürekli bu kursları açıyoruz" dedi.

Muay Thai Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Vahap Köseman ise, aday antrenörlere oyun kuralları hakkında bilgiler verdiğini kaydetti.

Köseman, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen 27 aday antrenörün kursta eğitim aldıklarını ifade ederek, "Muay Thai sporunun gelişimi açısından bu kurslar büyük önem taşıyor. Malatya'nın da bu branşta önemli bir geçmişi var. Malatya geçmiş yıllarda bu branşta dünya ikincisi bir sporcu çıkarttı" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

a2

a3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız