SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muay Thai'de Avrupa Başarısı

0
Güncellendi - 2016-12-26 21:05:45
Muay Thai'de Avrupa Başarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Muay Thai* sporcuları, Avrupa Muay Thai Açık Kupası’nda bir birincilik, birde üçüncülük elde ettiler.

Muay- Thai Federasyonun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Avrupa Muay Thai Açık Kupası, 20 ülkeden 300 sporcunun katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi. Avrupa müsabakalarına Malatya’dan katılan Berkan Erdoğan Wai-Kru dalında birinci oldu. Ahmet Gün ise Üst Genç Erkekler Kategorisinde 67 kilogramda üçüncülüğü elde etti.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, sporcular Berkan Erdoğan ve Ahmet Gün’ü elde ettikleri derecelerden dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Fındıklı, elde edilen bu başarıların kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, bu tür başarıların artarak gelmeye devam edeceğini belirtti.

İl Müdürü Fındıklı, çalışmalarından dolayı Muay Thai İl Temsilcisi Hüseyin Yalçın ve antrenör Ramazan Yavuz’u da tebrik etti.

_______

*Muay Thai yaklaşık geçmişi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır, bir savaş sanatı ve yaşam biçimi olarak öğretilen Muay Thai ilk yarışmalar Siam Kralı Parchao Sua 1697 ile 1709 yıllarında ülke genelinde yarışmalar yapılmaya başladı, 1930 yılında ilk defa 20 ülke bir araya gelerek eldiven takıldı ve kurallar kaideler resmen ilan edildi, 1930 yılından sonra üçbölüme ayrılmıştır. Silahlı savunma sanatı (Muay Boran), Yarışma ring sporu (Muaythai), Danslı aerobik fitnes (Muay Aerobik) gibi, Muay Thai günümüzde dünayda popüler olarak en yaygın olan ring sporlarındandır. Uzak doğu sporları içinde yer alan Muay Thai spor dalı belli kurallar dahilinde yapılarak insanların bedensel ve ruhsal gelişimlerini geliştiren, kişisel becerileri arttıran, özgüveni sağlayan, disiplinli ve düzenli olmayı özendiren bir spor dalıdır.(muaythai.org.tr)

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız