SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muayeneye Zam, Reçete Paralı Oluyor !

A- A+ PAYLAŞ
 
Hükümet’ten sağlık harcamalarına yeni fren geliyor. Muayene ve reçete sayılarındaki hızlı artış, hükümeti harekete geçirdi. Aile hekiminin yazdığı her bir reçeteden 3 lira katılım payı alınacak. Devlet ve üniversite hastanelerinde muayene olma ücreti de 5 liradan 6 liraya çıkacak. Özel hastaneye gidenler içinse katılım payı 12 liradan 14 liraya yükselecek.
 
Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılacak değişiklikle muayene katılım ücretleri devlet ve üniversite hastanelerinde 1 lira; özel hastanelerde 2 lira artacak.
 
Vatandaşın A özel hastanesinde dahiliye bölümüne muayene olup; ardından B özel hastanesinde aynı bölümde yeniden muayene olması durumunda  muayene katılım payı 14 liradan 24 liraya çıkacak.
 
Vatandaşın aile hekimine gidişinin artmasıyla birlikte, bu hekimler tarafından yazılan reçete sayılarında da büyük artış gözlendi. Yılın ilk 6 ayında reçete sayılarında yüzde 20 oranında artış oldu. Yılda ortalama 350 milyon reçete yazılırken; aile hekimlerinin yazdığı reçete sayısı yılın 5 ayında 60 milyon oldu. Reçete başına 3 liralık katılım payı uygulamasının aile hekimleri reçetelerine de uygulanması durumunda; devlet sadece reçeteler için 1 milyar 50 milyon lira katılım payı almış olacak.
 
VATANDAŞ UCUZ İLACA, HEKİM PAHALI İLACA YÖNELEBİLİR
 
Sektör temsilcileri, aile hekimlerinin yazacağı reçetelerden de katılım payı alınmasının vatandaşı reçete ücreti vermek yerine; ucuz ilaca yöneltebileceğine dikkat çektiler. Bu durumu engellemek içinse hekimlerin vatandaşa ‘pahalı ilaç’ yazabileceklerini belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız