SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muazzam Bir İfade"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:07:33
A- A+ PAYLAŞ

İstiklal Marşı'nın kabülünün 94. yıldönümünde konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, "İstiklal Marşımız Akif'in his ve tecrübelerinin muazzam bir ifadesidir" dedi.

Malatya Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen törende açış konuşmasını yapan Öğretmen Murat Demir, “Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar, kilometre taşı niteliğinde şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milletin şuurunu ayakta tutabilmesi için bugünleri ve şahsiyetleri hatırlamak gerekir” dedi

Daha sonra konuşmalarını yapmak için kürsüye gelen Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise, “İstiklal Marşımız ifade ettiği derin manalar ve içeriği edebi sanatlar bakımından milli marşlar arasında istisna bir öneme sahiptir. Onu bu kadar özel yapan şey, yüreği vatan ve istiklal sevgisi ile dolu bir şair tarafından, milletin ruhuna işleyen işgal acısını dizelerinde tercüme etmiş olmasından ileri gelir. Mehmet Akif Milli Mücadelenin başarı ile sonuçlanması için Anadolu’da çalışmalar yapmış, o karanlık günlerde kalemiyle ve ilmiyle milletimize istiklal aşkını aşılamaya çalışmıştır. İstiklal Marşımızı Akif’in işte bu his ve tecrübelerini muazzam bir ifadesi olmuştur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Program öğrenciler tarafından okunan şiirler ile son buldu.

Törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan vekili Şefik Şengül, Garnizon Komutanı Tüm General Mehmet Akyürek ile birlikte çok sayıda askeri ve emniyet mensupları törene katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız