SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Muazzam Bir Örgütüz!'

A- A+ PAYLAŞ

Memur-Sen Malatya Şubesi tarafından iftar yemeği verildi.

Çobanoğlu Restaurant'ta verilen iftar yemeğine, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman ve İtfaiye Müdürü Hanifi Acar'ın yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Memur-Sen'e bağlı sendika temsilcileri ve üyeler katıldı.

İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Memur-Sen Şube Başkanı Şahin Kayaduman, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının olduğu yerlerde demokrasiden söz edilebileceğini, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının olmadığı yerlerde demokrasinin olmayacağını söyledi.

Kayaduman, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların gelişen ve değişen dünyada demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu ifade ederek, "Sivil Toplum Kuruluşları ve sendikalar hayatımızın ayrılmaz parçalarıdır. Sendikalaşma olgusu çok önemlidir.
Sendikalar; birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik, sevgi, saygı, tabiri caizse her türlü güzelliğinin sergilendiği kurumlardır. Biz çok iyi biliyoruz ki, adaletsizliğin önünü kesecek yegane güç, örgütlü insanların oluşturacağı demokratik güçtür. İnsan tek başına bir şey yapamıyor, ancak teşkilatlandığı ve örgütlendiği zaman muazzam bir demokratik güç ortaya çıkıyor. Önemli olan bu gücü hayra destek olarak kullanmaktır. Sivil toplum örgütleri demokrasinin olduğu yerlerde olur, demokrasinin olmadığı yerlerde sivil toplum örgütlerinden bahsedilemez. Demokrasi mücadelesi de hiç şüphesiz sendikasız olmaz. Sendikalar ve sivil toplum örgütleri toplumun dinamikleridir. Toplumu harekete geçiren, topluma öncülük yapan tabiri caizse lokomotif görevini yapan kurum ve kuruluşlardır. Sayısı 40-50'yi bulmayan karanlık odaklı sendikaların ortalığı nasıl karıştırdıklarını ibretle izliyoruz. Biz, gerek Malatya'da gerekse Türkiye genelinde en güçlü sendikayız. Muazzam bir sivil toplum örgütüyüz ve bu gücü hayrın ve milletin menfaatine kullanıyoruz" dedi.

Şimdiye kadar çok küçük marjinal gurupların hakkının savunulduğunu ancak ülkenin yüzde 99'unu oluşturan Müslüman halkın inancına saldırıldığını ve tepki gösterilmediğini ileri süren Kayaduman, "Bundan sonra Memur-Sen ve bağlı sendikaların Türkiye'nin 81 ilinde milletin inancına, değer yargılarına, örfüne ve ahlakına herhangi bir saldırıyı aklından geçirenler acaba Memur-Sen buna nasıl tepki gösterir diye en az yarım saat düşünmek mecburiyetindeler. Biz hakkın savunucularıyız. Hem maddi hem de manevi anlamda halkın savunucularıyız" diye konuştu.

Kayaduman, geçmiş dönemlerde Türkiye'de bir katsayı adaletsizliği uygulandığını iddia ederek, "Sırf imam hatip liselerinin önü kesilsin diye bütün meslek liseleri işlevsiz hale getirildi. Senelerce bu adaletsizlik ve haksızlık uygulandı, gitti. Biz, 2,5 milyona yakın imza topladık ve gerekli yerlere gönderdik. YÖK bu konuda hayırlı bir karar aldı. Ancak hakkı ve adaleti savunan bazı sivil toplum kuruluşlarının bu kararı alkışlaması gerekirken, kararın iptali için müracaatlarda bulundular. Bu tür engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız