SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muazzam Derecede Artırıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:30:27
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen, 'halk elinde ıslah projesi işletme kursu'na katılanlara sertifikaları verildi. 

Yazıhan Belediye Binası Salonu'nda düzenlenen programa; AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürü Ahmet Turan Karaca, Yazıhan İlçe Müdürü Selami Aygen, Birlik Başkanı İhsan Akın, AKP il yöneticileri, ilçe yöneticileri, ilçe başkanı ile muhtarlar ve yetiştiriciler katıldı.

Programda konuşan Milletvekili Cemal Akın, "AK Parti iktidarına kadar hepimiz biliyoruz ki, zirai krediler yüksekken şu anda alınabilir ve kullanılabilir duruma gelmiştir. AK Parti iktidarından önce tarım ve hayvancılığa verilen destekler çok cüzi rakamlarda iken bugüne baktığımızda muazzam derecede arttırılmıştır. Bu desteklerin tarım ve hayvancılığa önemli ölçüde yansıması olmuş, tarım ve hayvancılık canlanmıştır. İnşallah bazı eksiklikler tamamlanarak, aksaklıklar giderilerek daha da canlanacaktır. Bizler de hayvancılığın içinden gelmekteyiz, zamanında ben de koyun keçi yetiştiriciliği yapan birisiydim. Ancak bizim ikamet ettiğimiz yerin merkeze yakın olması, imara açılması ve meranın olmayışından dolayı bu çalışmalarımızı sonlandırdık. Bizler teknik anlamda çalışarak, bilgiye önem vererek hayvancılığı geliştirmeliyiz. Koyun ve keçi ırkları daha da geliştirilerek süt ve yavru verimi yüksek olan hayvanların da Malatya ekonomisine kazandırılması için çalışmalar yapmalıyız. Bu projeler aracılığı ile yetiştiriciye maddi destek sağlanacak olup, diğer ilçelerimizde de uygulandığında zirai gelirleri artacaktır" ifadelerini kullandı.

Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya ise, "Bugün, İhsan başkanın yaptığı bu programdan dolayı kendilerini ve ekibini tebrik ediyorum. Küçükbaş hayvancılık konusunda Yazıhan ilçemiz önemli bir potansiyele sahiptir. Bu ve benzer projeler ile hayvan potansiyelimiz artacaktır. Tabii ki ilk olarak bu projenin Yazıhan ilçemizde başlatılması ve pilot bölge olarak seçmeleri önemlidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayvancılığa herkesin destek olarak, kırsalda göçün önüne geçilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Birlik Başkanı İhsan Akın da, "Projemize emeği geçen, bize destek olan başta AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve teşkilatına yetiştiricilerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

İhsan Akın, bu ve benzer projelerin arttırılması gerektiğini ve gerekliliğini vurgulayarak, farklı ilçelerde de uygulanması için ortak akıl noktasında hem siyasiler, hem de tarım teşkilatı ile çalıştıklarını söyledi. Akın, bugün burada bulunma sebeplerinin, 29 yetiştiriciye işletme sertifikalarının dağıtımı olduğunu dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız