SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muazzam İlgi Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:24:25
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da devam eden Malatya Tanıtım Günleri etkinliğini ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Malatya'da kayısıdan çok insanlarının kıymetli ve tatlı olduğunu söyledi.
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, beraberinde AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Cemal Akın ve Mustafa Şahin ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Malatya tanıtım Günleri etkinliğini ziyaret etti. Vali Ulvi Saran v Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın eşlik ettiği ziyarette Bakan Yıldırım, stantları gezerek, sohbet etti. Bakan Yıldırım'a gezileri sırasında kayısı ve çeşitli hediyelik eşyalar hediye edildi.
 
Ziyaret sonrasında açıklama da bulunan Bakan Yıldırım, "Muazzam bir katılım ve ilgi var. Malatya Valiliğimiz ve Belediye Başkanımız ve tüm sivil toplum kuruluşlarımız, memleketin kalkınmasına katkı bulunan bütün girişimcileri, adete Malatya'yı Ankara'ya taşımışlar. Malatya Anadolu'da önemli illerimizden birisi, Yakın tarihimize damgasını vuran büyük insanlar Malatya'dan yetişmişler. İsmet İnönü, Turgut Özal Malatyalı. Daha birçok manevi kanaat önderleri Malatya'dan yetişmiştir. Malatya deyince kayısı akla geliyor ama, bu geleneksel ürünün dışında, bence kayısıdan daha kıymetli ve tatlı insanları var. Bu sergiden bulunmaktan dolayı memnuniyet duydum" dedi.
 
Yıldırım, "Malatya'da 80 yılda 36 kilometre bölünmüş yolla aldık, 279 kilometre üzerine ilave yaptık. Turgut Özal viyadüğü aslında Malatya için önemli bir prestij oldu. Malatya'nın tekrar ihtişamlı günlerine dönmesi için çalışıyoruz. Malatya son kararla 2014 yılında büyükşehir olacak" dedi.
 
ZİYARETLER..

Malatya eski valilerinden Saffet Arıkan Bedük ve Malatya eski milletvekillerinden Galip Demirel, Ankara'da açılışı gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günleri etkinliğini ziyaret etti.
 
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin ortaklaşa açtığı standı ziyaret eden Bedük ve Demirel'e burada Malatya'nın yöresel peynir ve ekmeği ikram edildi. Malatya'nın eski valilerinden Saffet Arıkan Bedük, "Malatya'yı özlemiştik. Malatya'nın bütün kültürel varlıklarını burada görmekten memnuniyet duydum. Bir taraftar kayısıyı, peynirin, ekmeğin, bir taraftan o güzel insanlarını tekrar görmüş olmanın mutluluğunu yaşadım. Allah hepsinden razı olsun. Malatyalıları hakikaten çok seviyorum. Halen o Malatya sevgisi içimde. Rahmetli Özal'ı minnetle, şükranla yad ediyorum" dedi. 
 
Malatyalı eski valilerden Galip Demirel ise, "Mutluyuz. Ne güzel bir araya geldik. Malatya başka şehirlere benzemez. Hemşerileri bir birine çok tutkundur. Birbirlerini çok tutarlar, severler. Adam gibi adamlardır. Boşuna dememişler, 'Malatya, Malatya bulunmaz eşin" diye konuştu.
 
MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, "Malatya'yı seven iki büyüğümüz ile birlikte olmak bize gerçekten gurur verdi. Özellikle iki ağabeyimizi gördüğümüz zaman rahmetli Özal'ı hatırlıyor ve o günleri özlüyoruz. Malatya'ya verdikleri destekler için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Bedük ve Demirel, Malatya TSO standını da ziyaret ederek TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'tan Malatya sanayisi ile ilgili bilgi aldılar. Erkoç, Malatya'da 3. Organize sanayi bölgesinin kurulduğunu belirterek, yeni yatırımlar için yeni bir döneme başlandığını söyledi. Erkoç, vagon onarım fabrikasıyla ilgili olarak da Çinli ekibin girişimlerinden umutlu olduklarını kaydetti. Bedük ve Demirel, stantları gezerek, sohbet ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız