SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mübarek Ramazan Ayı Başlıyor

A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayı başlıyor. Bu yıl 29 gün oruç tutulacak. Malatya'da teravih namazı, 20 dakika daha geç başlayacak.. İlk iftar saati 18.31..

Ramazan ayı dolayısıyla, ilk teravih namazı Cumartesi akşam kılınacak. İlk teravih namazının vakti 23 Eylül Cumartesi akşamı için 19.49.. İlk sahura da bu gece kalkılacak ve imsak saati 04.46..

Ramazanın ilk gününden itibaren, teravih namazları, iftar ile zaman arasının açılması için yatsı namazı vaktinden 20 dakika daha geç başlayacak. 24 Eylül Pazar günkü teravih namazının başlama saati 20.07..

Bu arada, Malatya il merkezi için hazırlanan imsakiyeye göre; Arguvan, Battalgazi, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçelerinin iftar, imsak vakitleri Malatya ile aynı.

Doğanyol Malatya'dan 3 dakika, Pütürge ve Kale Malatya'dan 2 dakika, Arapgir ise Malatya'dan 1 dakika önce,

Akçadağ Malatya'dan 1 dakika, Doğanşehir ve Hekimhan Malatya'dan 2 dakika, Darende ve Kuluncak ise Malatya'dan 3 dakika sonra, iftar ve imsak yapacaklar.

AKIN'IN RAMAZAN MESAJI..
Öte yandan, Belediye Başkanı Cemal Akın, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Akın'ın mesajı şöyle:

"Dayanışma ve kaynaşmanın en üst seviyede yaşandığı af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayına ulaşmış bulunuyoruz.

Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatlarının sınırsız olarak verildiği bu manevi iklimi, çok iyi değerlendirmeliyiz. Özellikle içinde bulunduğumuz bu günlerde fert ve toplum olarak huzura, sevgiye, saygıya, yardımlaşmaya ve birbirimizi anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

Günlük hayatımızda kişisel zaaflardan dolayı ortaya çıkan bir takım eksiklikleri, hataları Ramazan münasebetiyle gidermeli, zaman zaman ihmal ettiğimiz akraba ve komşuluk ilişkilerimize önem vermeliyiz. İhtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda kalan insanlarımıza yardımcı olmalıyız.

Bu duygu ve inançla, Ramazan Ayı’nın barış, kardeşlik ve mutluluğa vesile olmasını, insanlarımız arasındaki ilişkilerde hoşgörü ve sevgiyi artırmasını diler, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin Ramazan Ayı’nı tebrik ederim.”

Ramazan ayı dolayısıyla, her gün 1.500 kişiye yemek verilecek olan iftar çadırı Pazar günü Yeni Cami önünde, Dini Yayınlar Fuarı ise yine aynı gün Belediye arkasında açılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız