SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mübarek'e Ceza Karıştırdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:55:03
Mübarek'e Ceza Karıştırdı
A- A+ PAYLAŞ
 
Mısır eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, protesto gösterilerindeki ölümlere suç ortaklığı etmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından Mısır sokakları bir kez daha karışırken, Mübarek'in duruşma sonrası getirildiği hapishanede fenalaştığı bildirildi.
 
Mısır'da halk ayaklanması sonucunda görevini orduya devrederek istifa etmek zorunda kalan Mübarek, yargılandığı davada müebbet hapse mahkum oldu.
 
Mübarek, Mısır'da 25 Ocak 2011 tarihinde başlayan halk ayaklanması sırasında güvenlik kuvvetlerine göstericilere müdahale edilmesi talimatı vermek, rüşvet, yolsuzluk, kamu mallarını çıkar için kullanmak ve kamuyu zarara uğratmak suçlarından, oğulları Ala ve Cemal'in yanı sıra eski İçişleri Bakanı Habib El Adli ile birlikte yargılanıyordu.
 
Mahkeme El Adli'yi de müebbet hapse mahkum ederken, Mübarek ile aynı davada yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan iki oğlu  hakkındaysa beraat kararı verildi. Ancak Cemal ve Ala Mübarek'in tutukluluk hali, haklarında “borsada manipülasyon” suçlamasıyla açılan başka bir dava nedeniyle sürecek.
 
İKİ TARAFI DA MEMNUN ETMEDİ
 
Kararın okunmasının ardından mahkeme salonunda her iki tarafın avukatları arasında kavga çıktı.
 
Mahkemenin dışında da muhaliflerle polis arasında çatışmalar yaşandı. Polis, Mübarek yanlıları ve karşıtları arasında çıkan çatışmaları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.
 
Kararın açıklanmasının ardından bazı Mübarek yanlıları gözyaşlarına boğulurken, 84 yaşındaki eski cumhurbaşkanının idamını isteyen muhalifler de alınan karara isyan etti.
 
Çıkan çatışmalarda en az 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız