SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mücadele AKP Devletine Karşı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:57:43
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Çavuşoğlu Mahallesi'nde yaptığı konuşmada "Halk için çalışıp, halkla birlikte halkın iktidarını kuracağız"dedi.

CHP çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"AĞBABA: “HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, seçim çalışmaları kapsamında Çavuşoğlu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimle ilgili çalışmalarını sürdüren Ağbaba, “Halk için çalışıp, halkla birlikte halkın iktidarını kuracağız” dedi.

Çavuşoğlu Mahallesinde büyük bir coşkuyla karşılanan Ağbaba, bütün siyasi partilerin aday listelerine bakıldığında en sağlıklı ve en güzel listeyi Cumhuriyet Halk Partisi'nin oluşturduğunu ifade etti. 

AĞBABA: “MÜCADELEMİZ TEK BİR PARTİYE KARŞI DEĞİL, AKP DEVLETİNE KARŞI”

Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz'ın başkanlığında sağlam bir ekiple Malatya'da bir mücadele yürüttüklerini kaydederek, “Bu mücadele, sadece bir siyasi partiye karşı olan mücadele değil. Bu mücadele, sadece AKP'ye karşı yürüttüğümüz bir mücadele değil. Bu mücadele, devletin her türlü olanağını alan, devletin her türlü olanağını haksızca, hukuksuzca kullanan bir AKP devletine karşı. Bugün bir kez daha söylüyorum, sen AKP devletinin bütün kurumlarıyla mücadele edebilirsin, sen kaymakamını müdürünü yanına alabilirsin, sen devletin her türlü olanağını yanına alabilirsin, sen büyükşehir belediye başkanının da her türlü gücünü arkana alabilirsin ama sen böyle temiz insanları, temiz yürekli insanları hiçbir zaman arkana alamazsın" dedi.

AĞBABA: “SİZLERİN YÜZÜNÜ YERE BAKTIRMAYACAĞIZ, DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Halkın yüzünü yere baktırmayacaklarını, daha çok çalışacaklarını ifade eden Ağbaba, "Cumhuriyet Halk Partisi bugün dimdik ayaktaysa, hala iktidarın en büyük adayı ise bunu herkesten önce burada bulunan temiz yürekli, cesur yürekli insanlara borçluyuz ifadelerini kullandı.

AĞBABA: "12 YILDAN BERİ BİR ÜZERİMİZE BİR KARABASAN ÇÖKTÜ”

12 yıldan beri Türkiye'nin üzerine bir karabasan çöktüğünü ifade eden Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: "12 yıldan beri hem Malatya hem de Türkiye'yi yöneten bir iktidar var. Bizim bu miting alanında bayraklarımızı kim astı? Halk astı. AKP'nin bayraklarını kim asıyor? Bizim vergi ödediğimiz belediye asıyor. Bizim ödediğimiz vergilerle, AKP'nin afişlerini, bayraklarını asıyor. Bizim afişimizi, Çavuşoğlu'nda bulunan yürekli insanlar asıyor. 12 yıldan beri üzerimize bir karabasan çökmüş. Bir karabasan ki, hem cebimizden çalıyor hem hayatımızdan çalıyor. Bir karabasan ki kendine muhalif insanları gözünü kırpmadan katledebiliyor.” 

AĞBABA: CHP İKTİDARINDA YOLSUZLUĞA, HIRSIZLIĞA BULAŞMIŞ, ELİ KANA BULAŞMIŞ HERKESTEN HESAP SORACAĞIZ.

Ağbaba, “Dünyanın en barışçıl eylemi Gezi eyleminde genç olmaktan, Tayyip'i (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı) sevmemekten başka bir günahı olmayan Ali İsmail Korkmaz'ı gözünü kırpmadan öldürebiliyor. Sadece ekmek almaya gitmekten başka bir günahı olmayan Berkin Elvan'ı katledebiliyor. Ethem Sarısülük'ü, Abdullah Cömert'i vurup, öldürebiliyor. Sadece facebokunda AKP ile ilgili bir paylaşım yaptığı için 16-17 yaşında insanlar cezaevine atılabiliyor. Hakimler verdikleri karardan dolayı tutuklanabiliyor. Her türlü baskı var. Kendisi de çıkmış bir kaçak sarayda bin liralık bardakta çayını içiyor. Sizler çay bulamazken, ocakta kaynatacak tencere bulamazken birileri kilosu 4 bin liraya çay içiyor. Kaçak sarayın günlük elektrik tüketimini biliyorsunuz. Birileri o saraydan çıkıp, meydan meydan geziyor, bizim vergilerimizle AKP'ye oy istiyor. Bunun sonu Kenan Evren'den farklı olmayacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşmış, eli kana bulaşmış herkesten hesabını soracağız." İfadelerini kullandı.

AĞBABA: "EMEKLİLER ET ALMAYI, ALIŞ VERİŞ YAPMAYI UNUTTU"

Çavuşoğlu Mahallesinde gece geç saatlerde olmasına rağmen mitinge dönüşen mahalle toplantısında seçim beyannamesine de değinen Ağbaba, tarihte ilk defa iktidarın muhalefeti eleştirdiğini kaydetti. 

Ağbaba, emeklilerin durumlarının ortada olduğunu belirterek, "Şimdiye kadar muhalefet iktidarı eleştirirdi. Şimdi iktidar muhalefeti eleştiriyor. Diyor ki, 'sen bunu nereden bulacaksın?' İktidar, Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştiriyor. Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz dedik. Kaynak nerde diyorlar. Emekliler kurban kesmeyi unuttular. Bırakın kurbanı, eve et almayı unuttular. Emekliler eve alış veriş yapmayı unuttu. Biz, emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz. “ dedi. 

AĞBABA: 950 LİRA MAAŞ HİÇBİR İŞÇİNİN KADER DEĞİL 

Ağbaba, “950 liraya çalışmak hiçbir işçinin kaderi değildir. Asgari ücreti bin 500 lira yapacağız. Taşeronu bitireceğiz. Yılda bir milyon kişiye iş sözü veriyoruz. Artık hiçbir gencimiz annesinin babasının eline bakmayacak. Bunu yaparken de AKP'nin yaptığı gibi kendi yakınlarımızı, yeğenlerimizi, çocuklarımızı işe almayacağız. En çok mağduru, haksızlığa uğrayanları, yoksulu alacağız. Kayısıya alan bazlı destek vereceğiz. Kayısıya taban fiyat uygulayacağız. Mazotu 1,5 lira yapacağız. Dedik. 'Sen bunları nereden alacaksın?' diyor. Ayakkabı kutularını unutmadık. Para sayma makinelerini hatırlıyor musunuz? 'Oğlum Bilal sıfırla' diyor. Kaynak var. Sen yata, gemiye nasıl ki 1,5 liraya mazotu veriyorsan, bizde çiftçiye 1,5 liraya mazotu vereceğiz. Bizim sözümüz söz. Biz tercihimizi yaptık. Kaynaklarımızı, yoksulun lehine kullanacağız. Üretenden yana kullanacağız" şeklinde konuştu.

PORGALI PAŞAKÖŞKÜ'NDE

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Hulisi Porgalı Paşaköşkü’nde miting düzenledi. Coşkulu bir kalabalığın katıldığı mitingde CHP’nin iktidara doğru emin adımlarla ilerlediği, iktidar partisinin ise nasıl bir panik içerisinde olduğu vurgulandı. 

Paşaköşkü’nde düzenlenen mitingde katılan CHP ikinci sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı’yı coşkulu bir kalabalık karşıladı.  

Düzenlenen mitingde konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “ Malatya’yı önümüzdeki dört yıl daha bir tek vekil temsil etmesin, birden fazla vekil istiyoruz. Malatya’nın sorunlarını dile getirecek milletvekilleri istiyoruz. Yıllarca demokrasi, özgürlük, barış mücadelesi verdik. Bugün o mücadeleyi daha da yükselterek hep birlikte yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.  

CHP bölünmedi tek vücut burada diyerek söze başlayan Hulisi Porgalı, “ Beni çok iyi tanıyorsunuz. İki yıldır kellemi koltuğuma alıp CHP’nin en ön saflarında sizleri temsil etmeye çalıştım. Hiçbir şeyden korkmadım, yılmadım bir yıl sonra yine karşınızdayım” şeklinde konuştu.  

Her hayırda bir şer vardır, her şerde de bir hayır diyen Porgalı, “ Belediye seçimlerinde Yeşilyurt’u almışken alamadık ama bu sene iktidara giden CHP’nin milletvekili adayı olarak karşınızdayım. Bunu inanarak söylüyorum biz iktidara geliyoruz. Hem de gümbür gümbür geliyoruz. İlk defa AKP’nin korktuğu, sindiği, paniklediği, milletvekillerinin ne söylediğini şaşırdığı bir dönem. Verdiğiniz desteklerle bizi iktidara taşıyacaksınız” sözlerini kaydetti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız