SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mücadele Devam Edecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:23:16
A- A+ PAYLAŞ

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da oyunu kullandı. 

Oy kullanacağı Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu’na eşi ve çocuğu ile birlikte gelen Demirtaş, burada bir grup tarafından tezahüratlarla karşılandı. Demirtaş, halkı selamlayarak oy kullanacağı sınıfa yöneldi. Önce, eşi Başak Demirtaş oy kullanırken, Selahattin Demirtaş bir süre basın mensupları ile sohbet etti. Demirtaş daha sonra oy pusulasını alıp kabine geçti. Kabinden çıkan Demirtaş, oyunu kullanarak hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Demirtaş, ne sonuç çıkarsa çıksın, mücadelenin bitmiş olmayacağını söyledi. Demirtaş, “Biz de kazansak demokrasi ve özgürlük mücadelesi sonlanmış noktalanmış olmayacak. Diğer adaylar da kazansa demokrasi arayışı özgürlük mücadelesi devam edecek. Bugünkü bir başlangıç sadece. Bütün ezilen halklar adına, bütün ötekileştirilenler adına emeği ile alın teri ile çalışıp üretenler adına işçiler emekçiler adına yani bir başlangıçtır. Elbette ki çıkacak oyların oranları da bu sıçramanın niceliğini belirleyecektir. Nitelik olarak büyük bir sıçrama yapılmıştır Türkiye siyaseti. Bu seçimler bunun önemli bir aşaması oldu. Şimdiden sonuçlar herkes için hayırlı olsun temennisini yinelemek istiyorum. Yüzde 10’u çok çok aşacağız. Oyumu halklardan ezilenlerden yana olana verdim. Kim ezilenden yanaysa çok da düşünmeye gerek yoktu kabin içerisinde seçenek çok fazla değildi. Bir İstanbul bir de Diyarbakır, iki ayrı koordinasyon merkezi oluşturduk. İki yerden takip edeceğiz, ben burada olacağım akşam. Hayırlı olsun” dedi.

Demirtaş, oy kullanmasının ardından yine sloganlar eşliğinde okuldan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız