SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mücadele Ettik..Ediyoruz"

A- A+ PAYLAŞ
 
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Kale ilçesindeki 4. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede, Kazım Çiçek başkanlığa yeniden seçildi. 
 
Partinin İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam'ın divan başkanlığını yaptığı kongreye, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, eski milletvekili İhsan Koca, İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan, İl Genel Meclisi üyeleri ve partililer katıldı. 
 
"MÜCADELE ETTİK..EDİYORUZ"
 
Kongrede konuşan Milletvekili Öznur Çalık, "Ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta, eğitimde her şey değişti. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik ve bugün baktığımızda hiçbir şey eskisi gidi değil. Ne Kale eskisi gibi, ne Malatya eskisi gibi ne de hasta adam Türkiye eskisi gibi. 2001 yılı öncesi 'hasta adam Türkiye var' diyorlardı. Avrupa Birliği'nin bizden kaçmasının yegane sebebi onlara yük getireceğimizi düşündükleri içindi. Ama son 10 yılda yapmış olduğumuz değişimlerle, gelişmelerle Türkiye artık dünyanın yıldızı haline geldi. Ve bugün artık AB, Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarından dolayı değil, gelişen, büyüyen ve değişen bir güç olduğu için, korktuğu için kapıyı aralamaya çalışıyorlar. Biz bugün AB'ye girmek istemekten öte milletimizi AB ülkelerinin seviyesine çıkarmak için mücadele ettik ve ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"AÇILIŞI BAŞBAKAN YAPACAK"
 
Kapıkaya Barajı'nın su depolamaya başladığını belirten Milletvekili Çalık, "Yıllardır bitirilemeyen bir Kapıkaya Barajı vardı. Barajımız artık su depolamaya başladı. Bunun açılışını Allah nasip ederse, Malatya'da Bozetepe Barajı ile Çerkez Yazısı sulamasıyla birlikte Sayın Başbakanımız Malatya'ya gelecek ve açılışını yapacak. Bununla birlikte çarşamba günü Kapıkaya Barajı'nın sulama kanallarının temel atma töreni var. Barajımız artık su tutmaya başladı. Ve 40 bin dönüm arazi sulanacak" dedi. 
 
"KISIR ÇEKİŞME İÇİNDE OLMADIK"
 
Hiçbir zaman kısır çekişmeler içinde olmadık diyen Milletvekili Mustafa Şahin ise konuşmasında, "Bizde siyasi arena içerisinde yer alan insanların cümlesinden farkımız; seçimin olacağı ana kadar tatlı bir yarış yapılır, ama seçim olduktan sonra, halkımızın iradesi tecelli ettikten sonra seçilen kardeşimiz kimse hep beraber onun emrinde beraber yola durmadan devam etmeyi kendimize şiar edinmişiz. Ama bakıyorsunuz ilimizde ana muhalefet partisinin il yönetiminde yer alan insanlarımız 5-6 ay içinde fesih yiyen bir konuma geldiler. Ama biz Malatya'da hamdolsun kurulmuş olduğumuz günden bugüne kadar fesih yemeyen ender il teşkilatları içerisindeyiz. Bu bizim birlik ve beraberliğe ne kadar önem verdiğimizi, siyasi arenada yer alan arkadaşlarımızın nasıl bir çizgi üzerinde bulunduklarını da en iyi bir şekilde ifade etmektedir. Biz hiçbir zaman kısır çekişmelerin içinde olmadık" ifadelerini kullandı. 
 
 
Partinin eski milletvekili İhsan Koca da, "Sizlerle bir arada olmaktan, çatısı altında siyaset yapmaktan gurur duyduğum AK Partililerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi. 
 
İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de yaptığı konuşmada, "AK Parti milletin kurduğu, istikametini milletin belirlediği ve rotasını milletin çizdiği bir partidir. Uzun yolculuğu boyunca bu anlayıştan da sapmamıştır. AK Parti'nin 10 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen kökleri medeniyetimizin derinliğine inen ve medeniyetten feyiz alan bir partidir" diye konuştu. 
 
Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan da, Kale ilçesinin kalkınması ve vatandaşların refahı için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Olağan kongrede mevcut Başkan Kazım Çiçek, tek liste ile gidilen seçimde yeniden başkanlığa getirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız