SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mücadelemiz Devam Edecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:46:49
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi halkının, terör örgütünün baskısından ve zulmünden kurtarılması gerektiğini söyledi.

TRT Haber kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Av. Bülent Tüfenkci, son günlerde bölgede sürdürülen terör operasyonlarını değerlendirdi. Bölgeyi bilen biri olarak orada yaşayan halkın bir an önce terör örgütünün baskı ve zulmünden kurtarılması gerektiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, örgünün son olarak insanların hak ve hürriyetlerini engellediğini söyledi. Hendeklerin kazılması ile bölgedeki insanların özgürlüklerinin ellerinden alındığını belirten Tüfenkci, terör örgütünün halka yaptığı zulümden bahsetti. Devletin bu duruma artık seyirci kalamayacağını ifade eden Bakan Tüfenkci, 90’lı yıllarda sürdürülen mücadeleden çok farklı bir mücadele yöntemi sergilediklerini söyledi.

Bir tek sivil vatandaşın burnunun bile kanamaması için güvenlik güçlerinin günlerce sabırla beklediğini ifade eden Tüfenkci, “Gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı ben buradan bir kez daha güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Ciddi anlamda sokakları temizliyorlar ve netice itibari ile de Cizre’de de Silopi’de de hiçbir terör örgütü mensubu kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Bölgede sürdürülen operasyonlar nedeniyle Habur Sınır Kapısı’nın da geçici olarak kapatıldığını hatırlatan Bakan Tüfenkci, İçişleri Bakanlığı’nın talebi ile sınır kapısını kapattıklarını söyledi. Irak’a giden ihracat ürünlerinin sürdürülen operasyonlardan zarar görmemesi adına bu kararı aldıklarını belirten Tüfenkci, operasyonların sona ermesi ile kapının yeniden açılacağını ifade etti.

Malatya’dan 19 yıl aradan sonra ilk kez bir bakan çıkmasının da hatırlatılması üzerine konuşan Bakan Tüfenkci, “Malatyalı bir milletvekiline bakanlık görevi verilmesi sadece Malatya’da yaşayan hemşerilerim değil il dışında yaşayan Malatyalı hemşerilerimde de sevinci ve heyecan oluşturdu.Bu anlamda Malatyalı hemşerilerimiz Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza her zaman teşekkürlerini ifade ediyorlar” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız