SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Mücadelemiz Sonuna Kadar..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Pazar günü oynanacak “hayati” Büyükşehir Belediye Ankaraspor maçı öncesi kulüp binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Tanrıverdi, karşılaşma öncesi görüşlerini açıklarken, Malatyaspor’un protesto girişimine, Fevzi Tuncay’ın Vestel Manisaspor oyuncusu Filip Holosko tarafından kasti biçimde sakatlanması konularına değindi.

TARAFTARA..
Malatyaspor taraftarlarına seslenerek sözlerine başlayan Tanrıverdi, “Ligde son doksan dakika düdüğü çalana kadar, ligde kalacağımızın hesabıyla, sonuna kadar bu işin devamını götüreceğiz. Hep birlikte bunu başaracağız. Bu maçın önemini anlatmaya gerek yok. Tüm taraftarlarımız, hemşerilerimiz bu ve bundan sonraki maçların ne kadar önemli olduğunu biliyor. Taraftarlarımızdan, takımlarını yalnız bırakmamalarını, maçın başından doksan dakika bitene kadar destek vermesini istiyoruz. Herhangi bir olumsuz tezahürat olmaması ve maçın sonunda taraftarlarımızın itidalli olmasını bekliyoruz. Bu maçın sonunda inşallah gülen taraf biz oluruz” dedi.

Taraftarın Çaykur Rizespor maçında gösterdiği performansı tekrarlamasını isteyen Tanrıverdi, o maçta olduğu gibi bayrak dağıtacaklarını, ancak ellerinde yeteri kadar bayrak kalmadığını söyledi. Tanrıverdi, Çaykur Rize maçında bayrak alan taraftarların, bu bayraklarla maça gelmesini ve tribünleri şenlik yerine çevirmesini istedi.

Başkan “Takımımızın en çok ihtiyaç duyduğu şey, taraftarların güveni ve desteğidir. Taraftarımız, bugüne kadar yaptığı gibi görevini en hassas şekilde yaparsa, burada Malatyaspor’un geleceği için çok önemli bir şey yapmış olacaktır” dedi.

Her türlü provokasyona karşı dikkatli olunmasını, sabırlı ve itidalli hareket edilmesini isteyen Tanrıverdi, Ankara maçı sonrası iç sahada 2 maç oynanacağını anımsatıp “Artık cezaların dönüşü yok. Çok dikkatli olmamız, gelecek maçlarla ilgili olumsuz ortam yaratmamamız lazım” dedi.

HAKEM HATALARI..
Malatyaspor’un “maalesef” birçok hakem hatasına maruz kaldığını belirten Tanrıverdi, bu hatalara karşı belli dönemlerde, çok sert olmasa da, tepki gösterdiklerini söyledi. Hataların tekrarlanmaması için gerekli yerlerle görüşüldüğünü haber veren Tanrıverdi “Belki gerek tesadüflerin etkisi, artık bilemiyorum neden olduğunu, hakem hataları performansımızı olumsuz etkiledi. Bundan sonra hakem hatası kaldıracak sabrımız kalmadı. Kalan yedi maçımızda, hakemlerimizin ligde alt sıraları ilgilendiren maçlarda biraz daha dikkatli ve itidalli davranmaları gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

SİYAH FORMA..
Tanrıverdi, hakemlerin kendilerine karşı hareketleri protesto için 19. hafta erteleme maçlarına geç çıkıp, demokratik biçimde tepki gösterdiklerini belirtip, kendilerinin de hakemlere karşı olumsuz hareketleri tasvip etmediklerini söyledi.

Malatyaspor’un da demokratik hakkını kullanmak istediğini anlatan Tanrıverdi “Biz de bundan önceki hakem hatalarını ve kalecimiz Fevzi’nin sakatlığına sebep veren zihniyeti, kazanma pahasına rakip takım oyuncusuna sert giren zihniyeti, protesto girişimleri yaptık. Bir aksilik olmazsa, Ankaraspor maçına siyah formayla çıkacağız Tepkimizi demokratik şekilde göstermemizin ulusal kamuoyunda faydalı olacağına inanıyoruz” dedi. Tanrıverdi, demokratik olmayan tepkilerin, Malatyaspor lehine oluşan havayı bozacağının altını çizdi.

ANKARASPOR MAÇI..
Ankaraspor ile aralarında 3 puan fark olduğunu, kazanmaları halinde puanları eşitleyeceklerini ve ikili averajda üstünlük sağlayacaklarını belirten Malatyaspor Başkanı Tanrıverdi, bundan sonra fikstür avantajını ele geçireceklerini ve “belki 1-2 maç hariç” lig sonuna kadar alta düşmeyeceklerini söyledi.

Kaçırdıkları, üzüldükleri maçlar olduğunu, ama yine de gelinen noktada avantajlı olduklarını söyleyen Tanrıverdi “İlk yarının son 4 haftasına girilirken son sırada idik. 3 galibiyet, 1 beraberlik alıp, yanlış hatırlamıyorsam 14, 15. sıraya çıkmıştık” dedi.

Tanrıverdi, Beşiktaş, Konyaspor, Ankaragücü ve Gaziantepspor deplasman maçlarını kast ederek “Kimse bu maçları Malatyaspor’un kazanamayacağını iddia edemez. Bu maçların hepsini alabilme şansımız var” dedi.

BORA'YA GÜVEN..
Manisa deplasmanına galibiyet için gittiklerini, ama Fevzi’nin sakatlanması, kaleye geçen Bora’nın konsantre olamadan gollerin gelmesinin bu planı suya düşürdüğünü anlatan Tanrıverdi, normal şartlarda sonucun farklı olacağını söyledi. Tanrıverdi, Bora’ya güvendiklerini, form düzeyinin çok iyi olduğunu sözlerine ekledi.

SON DAKİKAYA KADAR..
Bundan sonra mazeret ileri süremeyeceklerini, mücadele edeceklerini, Malatyaspor’un 3 maç kala da kurtulabileceğini, son doksan dakikaya kadar da beklemek zorunda kalabileceğini anlatan Tanrıverdi, 2001-2002 sezonu durumun bugünkünden kötü olduğunu, bugün daha avantajlı konumda bulunduklarını belirtti.

Tanrıverdi “Kimsenin korkusu olmasın. Malatyalı taraftar ve hemşerilerimizden geçmişteki direnci bekliyoruz. Duaları bizimle olsun. Bu takım ligde kalacak” şeklinde konuştu.

DİKKAT EDELİM..
Taraftarın nasıl bir protesto yapacağının sorulması üzerine Tanrıverdi, taraftarın Malatyaspor’a desteğe odaklanması gerektiğini tekrarlayıp “Maçı Türkiye’nin en formda hakemlerinden biri (Bülent Demirlek) yönetecek. Bu saatten sonra hakem camiasıyla ve hakemlerle direkt olarak olumsuz davranışa girmek çok doğru değil. Dikkat edelim. Her zaman söylüyoruz: Hakem ve rakip takıma tepki göstereceksek, bunu alkış, ıslık ve marşlar söyleyerek gösterelim; ne kadar dik durduğumuzu gösterelim” dedi.

MANİSA BAŞKANININ ZİYARETİ..
Tanrıverdi, bir başka soru üzerine, Cuma günü Vestel Manisaspor Kulüp Başkanı Haluk Çubukçu’nun İstanbul’a geldiğini, birlikte Fevzi Tuncay’ı ziyaret ettiklerini haber verdi. Tanrıverdi, Çubukçu’nun olaydan çok üzüntü duyduklarını ilettiğini, Fevzi’nin sakatlığı için “Malatyaspor’un kabul etmesi halinde gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını” söylediğini bildirdi.

Manisa Kulübü’nün özür ve geçmiş olsun faksı yolladığını da hatırlatan Tanrıverdi “Aynı açıklamayı Ersun Yanal ve futbolcunun (Filip Holosko) beklerdim. Belki onlar önümüzdeki günlerde açıklama yaparlar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız