SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mücadelemiz Sürecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:09:37
A- A+ PAYLAŞ

 Tarım Orman İş Sendikası Malatya İl Temsilcisi Ali Ekber Tunçdemir, “Bizlere temiz hava, temiz su, temiz toprak bırakmak istemeyenlere karşı mücadelemiz sürecektir” dedi. 

 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, çevrenin önemine temas eden Tarım Orman İş Sendikası Malatya İl Temsilcisi Tunçdemir, “Türkiye gerçeğinde 5 Haziran günlerinin artık daha başka anlamlar içermesi gerektiği günler yaşıyoruz. Ülkemiz gerçeğinde artık 5 Haziran günleri “çevreci mücadele günü” anlamı da taşımak zorundadır. Çünkü mevcut madencilik yasası ile insanların ortak yaşam alanları korkunç çevresel felaketlerin tehdidi altında. Çünkü tarım alanları, meralar, ormanlar, tüm su kaynakları, sit alanları tamamen maden şirketleri için feda edilmiş, yaşam alanlarımızı tüm kaynaklarıyla maden vb. şirketlerin faaliyet kapsamına sokulmuştur. Çünkü bütün bu uygulamalarla insanlar ve halk yok sayılmaktadır. Çünkü bunlar yetmezmiş gibi şimdi de “Tabiatı Koruma Kanunu” aldatmacası altında bütün canlıların yaşam kaynağı olan doğa, gözü dönmüş bir saldırganlık karşısında tamamen savunmasız bırakılacaktır” ifadelerini kullandı.

“5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Çevresel sorunların yine göz ardı edildiğini, ivedilikle çözülmesi gereken ekolojik sorunların daha ciddi problemlere yol açtığını göreceğiz.

 5 Haziran Dünya Çevre Gün’nde dünya, kapitalist üretim ve tüketim süreçlerinden kaynaklanan etkinlikler nedeniyle hızla ısınmaya devam edecek. Televizyonlarda "İklim değişikliğine duyarlı" markalar pazarlanırken, bir tartışma programında "havayı kirletme hakkı”nın nasıl satışa çıkarıldığını öğreneceğiz” diyen Tunçdemir, açıklamasını şöyle tamamladı.

“ 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, enerji ihtiyacı ve enerjide dışa bağımlı olmayalım bahanesiyle nehirler satılığa çıkarılmaya, suyun kendisi bir insan hakkı olmaktan çıkarılıp piyasalaştırılmaya devam ederken, binlerce insan temiz su ve kanalizasyon hizmetine erişemediği için yaşamını yitirecek. Diğer taraftan, dışa bağımlı nükleer santraller için anlaşmalar imzalanacak.

 Yurdumuzda bizlere temiz hava, temiz su, temiz toprak bırakmak istemeyenlere karşı Tarım, Orman, Hayvancılık ve Çevre Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orman-İş) çalışanları olarak çevreci mücadelemizi sürdüreceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız