SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mucit Yarışması' Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:58
'Mucit Yarışması' Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, 'geleceğe yön veren mucit projesi' kapsamında, Doğanşehir genelindeki okullarda yarışma yapıldı. 

Doğanşehir Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yapılan yarışmaya, Doğanşehir genelinden 10 okul ve 35 öğrenci projeleri ile katıldı.

Doğanşehir Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Söylemez yaptığı konuşmada, "Doğanşehir'de gerçekleştirdiğimiz bu proje ile haftada bir gün bu öğrencilerimiz kuracağımız atölyede uzman öğretmenler tarafından projeleri ile ilgili olarak eğitilecek ve projelerini başarılı bir şekilde yapmaları için gerekli teknik ve alt yapı desteği verilecek, öğrencilerimiz geleceğin bilim adamı olarak yetiştirileceklerdir. Sevgili çocuklar unutmayınız ki bizim gözünüzde hepiniz birer bilim adamısınız. Çünkü hepiniz fikirlerinizi buraya taşıma cesaretini gösterdiniz, dolayısıyla hepiniz gönlümüzün birincisisiniz. Şüphesiz çalışıldığı zaman her proje değerini mutlaka bulacaktır. Azimli olun, çalışın, arkadaşlarınızı teşvik edin, çalışmalarınızı getirtin, bizler sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Geleceğimiz olan çocuklarımızın birer bilim insanı olmaları yönündeki ilk adımlar atılmaya başlamıştır. Bilim insanının önündeki tüm engelleri kaldırarak dünya literatüründe yer alacak bilimsel icatlar bularak ülkemizi hem kültürel hem de bilimsel alanda temsil edecek bireyler yetiştirilecektir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Söylemez, şube müdürleri Erdal Zelyurt, Atilla Mutlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ercan Arslan ve Doğanşehir Eğitim Gönüllüleri Başkanı Enver Kaplan, dereceye giren öğrencilere plaket ve kitap hediye etti.

Proje dahilinde dereceye giren öğrenciler ve okullar ise şöyle: "1- Ertuğrul Gazi Ortaokulu; Doğa Sabancı, 2- Erkenek Mustafa Kemal İlkokulu; Nida Yerebakan, 3- Sürgü Ç.P.L.; Özlem Özdemir, 4- Sürgü Dursun Şahin Ortaokulu; Hüseyin İnanmaz, 5- Doğanşehir Ortaokulu; Mahsun Dinler, 6- Sürgü İ.O.; Ahmet Balaban, 7- Polat Vaiz Şahin Ortaokulu; Yusuf Eren Özkan, 8- Atatürk Ortaokulu; Taha Şakar, 9- Elmalı Ortaokulu; Furkan Karaman, 10- Zafer İ.O.; Tunahan Ürkmez, 11- Yunus Emre İ.O.; Büşranur Barka, 12- Karaterzi Ortaokulu; Gökçe Gökçek, 13- Doğanşehir Lisesi; Nurgül Kaya, 14- Polat Lisesi; Bekir Akbıyık, 15- Vaizoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi; Kevser Şahin"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız