SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müdahale Edildikçe Büyüdü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:09:25
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Basak Köyü Sosyo-Kültürel Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni (BASAK-DER) ziyaret etti.

Ziyarette konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, demokrasinin en önemli unsurları arasında derneklerin yer aldığını belirterek, “Geçtiğimiz süreçte örgütlülüğün ne kadar önemli olduğunu gördük. Türkiye’de uzun yıllardan beri çeşitli olaylar yaşanıyor. Ancak bütün çıplaklığıyla gözükmüyordu. Son bir aydır yaşadığımız olaylar Türkiye’deki demokrasinin ölçüsünü, mevcut iktidarın demokrasiye bakışını göstermesi açısından çok önemliydi. Dünyanın en barışçıl eylemlerinin yapıldığı, Gezi Parkı ile başlayıp, Türkiye geneline yayılan ve gaz yedikçe, plastik mermi yedikçe, TOMA ile müdahale edildikçe büyüyen bir eylemle Türkiye karşı karşıya kaldı” dedi.

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Ağbaba, “Türkiye’de demokrasiden söz edilemez. Hem olaylar hem de yaşananlar bunu gösterdi. Türkiye, tek kişilik bir yönetimle karşı karşıya. Biz ne yapacağız? Demokrasiye inanan, sağcı solcu, herkesin Türkiye’nin geleceği için birleşmesi gerekiyor. Gezi Parkı eylemi bize bir şey gösterdi. Dünyanın en barışçıl eylemine biber gazıyla, TOMA’larla, bir günde 130 bin gaz bombası atarak, 11 tane insanın gözünü kör edildi. Olaylarda 10 bine yakın insan yaralandı” iddiasında bulundu.

Ağbaba, Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan’ın Malatya Fuar programından çıkarılmasını da sert bir dille eleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız