SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müdahalem Olmadı"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerini ziyaret etti.

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Ağbaba, beraberinde CHP İl Başkan yardımcıları Abdulvahap Ayzabar, Ahmet Koşar ve Erdal Üstün , Merkez ilçe yöneticisi Übeyt Öksüz ve İl Genel Meclis Üyesi Deniz Kayıkçı ile birlikte Akçadağ ve Doğanşehir ilçeleri, Ören, Polat, Sürgü Beldeleri ile Bahri, Altıntop, Hudut, Savaklı, Çığlık Köyleri ve Kalecik Mezrasını ziyaret etti.

Milletvekili Veli Ağbaba, Akçadağ'da yaptığı konuşmada "Biz zamanında var olan kurumlarımız birer birer kapanacak demiştik. Bunun en güzel örneği Şeker Fabrikasının kapatılmasıdır. En geri kalmış ülkelerde bile böyle bir satış olmaz. Ama Malatya'nın sesi çıkmıyor. Bugün Resmi Gazete'de, Malatya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kapatılarak, Elazığ'a bağlandığı açıklandı. Malatyalılar'ın yine sesi çıkmıyor. Doğanşehir ve Arapgir Meteoroloji istasyonları kapatıldı. Bu iki ilçeye yapılmış en büyük haksızlıktır. AKP bu iki ilçe çiftçisini gözden çıkardı. Doğanşehir'de ki elma üreticileri, Arapgir'de ki üzüm üreticileri hava durumunu nasıl ve nereden öğrenecekler? İstasyonları kapatanlar bu üreticilerin mağduriyetini düşünmüyorlar mı? Tekel gitti, Sümer gitti, Şeker gitti şimdi de Meteoroloji gitti. Ama Malatyalı sesini çıkarmıyor. Malatya susuyor. Aylardır söylüyoruz. Meteorolojiyi başka bir ile bağlamayın diye. Ama AK Parti yine bildiğini okudu. Malatya 81 ilde olmayan bir özelliğe sahip ama buna rağmen siyasilerin sorumsuzluğu Malatya'daki kurumlarımızın kapatılmasına yol açıyor" dedi.

Ağbaba , Malatya'nın tarım ürünleri ile tanınmış bir kent olduğunu da belirterek " Bizim kentimiz hepimizin övündüğü bir kent. Bizim kentimizde yetiştirdiğimiz kayısı dünya kayısı ihracatının yüzde 90'ını karşılıyor. Bunun yanı sıra tarım alanında bir çok ürünü Malatya tek başına yetiştiriyor. Ama şunu biliniz ki Meteorolojiyi ve diğer fabrikaları kapatan AKPi, gelecek yıl Akçadağ'ın en değerli arazisi olan Sultan Suyu Tarım İşletmesini de peşkeş çekecek. Siz sesinizi çıkarmadığınız sürece Malatya sesini çıkartmadığı sürece bu işin sonu aynı olacak " şeklinde konuştu. Veli Ağbaba konuşmasının sonunda ise "Şeker Fabrikasının satılmasını normal bir şeymiş gibi göstermeye çalışan siyasetçiler var. Malatya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün başka ile bağlanmasını makul göstermeye çalışan siyasetçilerimiz var. Bir de Malatya büyük şehir olacak diyorlar. Size söz veriliyor ama, Malatya bu şekilde mi büyük şehir olacak? Büyükşehir olacak bir ilde Şeker ,Tekel, Sümer kapatılır, peşkeş çekilir mi?" dedi. Veli Ağbaba ve beraberindekiler daha sonra Doğanşehir ilçesine geçerek burada köylülerin sorunlarını dinlediler. 

METEOROLOJİ İÇİN TEPKİ..

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kapanarak Elazığ'a bağlanmasına tepki gösterdi. 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün Malatya için önemli bir kurum olduğunu belirten Ağbaba, Malatya 81 il içinde bir örneği olmayan bir il, birçok ürünü ile marka olmuş bir il. Türkiye'de 10 tane ürünü ile marka olmuş başka bir il yok. Meteoroloji bu anlamda önemli. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kapatılarak, Elazığ'a alınmasını anlamak zor. Acaba Elazığ daha mı büyük bir, Malatya'dan daha mı farklı ürünlere sahip. Bunların cevabı hayır. Şimdi Elazığ'ın çıkarmış olduğu milletvekili sayısı 5, Malatya'nın ki 6. Şimdi bir şey ortaya çıkıyor. Malatya'da AKP'li 5 tane arkadaşımız var, Elazığ'da AKP'li 4 milletvekili var. Demek ki, 4, 5'den büyük. Var olan bir kurum kapatılıyor, Elazığ'a bağlanıyor" dedi. 

Ağbaba, Sultansuyu Tarım İşletmesi'nin de önümüzdeki yıl özelleştirileceğini ileri sürdü. 

"MÜDAHALE ETMEDİM.."

Ağbaba, CHP İl Başkanlığına yapılan yeni atama ile ilgili iddialar hakkında ise, "Genel merkez tarafından atanan bir yönetim var. Benim hiç bir zaman müdahalede bulunmadım. 2 müfettiş geldi, bir değerlendirme yaptı. İlçe başkanları ile görüştü, belediye başkanları ile görüştü, sonuçta bir değerlendirme yaparak o arkadaşları atadı. Örgüt böyle bir kararı kendisi verdi" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız