SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdür Araştıracak

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'un; Tandoğan, Göztepe, Selçuk, Yıldıztepe, Çöşnük, İnderesi, Zafer mahallelerini kapsayan bölgede bulunan Fatih Lisesi'nin ihtiyaca cevap vermediğini ve bu bölgelerde arsa bulabilmek için çalışma yapıldığını söylemesi üzerine "Alın size yer" başlığıyla haberleştirilen Çöşnük Mahallesindeki 13.5 dönümlük "Eğitim tesisi alanının" mülkiyeti veya kullanım hakkının kimde olduğu merak konusu oldu.

13.5 dönümlük Eğitim tesisi alanının hazineye ait olan yaklaşık 5 dönümünün (4.700 m2 si) kullanım hakkı, 1990'lı yılların başlarında kurulan dernek tarafından 'Din Eğitim Genel Müdürlüğüne' verilmişti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, basın mensuplarının malatyahaber.com'un "Alın size yer" haberi ile ilgili sorularına "Evet, haberi okudum. O alan daha önce yapılan bir protokolle Merkezi İstanbul'da bulunan İlim Yayma Cemiyetine verildi. Söz konusu cemiyet tarafından tüm hazırlıklar bitirildi. Sanırım önümüzdeki günlerde çürük olan bina yıkılarak ve o alana cemiyet tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılacak" yanıtını verdi.

Basın mensuplarının "Söz konusu alan 13.5 dönüm. Cemiyete verilen yer ise mülkiyeti hazineye ait olan 4.700 m2 civarında bir alan. Geriye yaklaşık 9 dönümlük alan kalıyor. Bu alanı değerlendirmeyi düşünüyor musunuz?" sorularını da "O konuda şu anda net bir fikrim yok. Bir araştırayım. O alan kaç dönüm, kaç dönümü verilmiş onları bir netleştireyim de öyle yanıtını vereyim" şeklinde yanıtlayan Milli Eğitim Müdürü Bulut "O bölgedeki Yıldıztepe Mahallesinde 10 dönümlük bir alanı Milli Eğitime kazandırmak için yaptığımız çalışmalar son aşamaya geldi. Şu an kamulaştırma ve değer tespitleri yapılıyor. O bölgemize en yakın zamanda bir lise binası kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının, "O bölge de 9 dönümlük hazır alanınız varken üstelik üzeri de boşken, 10 dönümlük alan üzerinde duracak mısınız?" sorusunu ise Bulut "Önce bakalım, öğrenelim. Kamu yararı doğrultusunda gerekeni yaparız" diye yanıtladı.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız