SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müdür Artıyor, Tapuya Yol Göründü'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, kafes balıkçılığının teşvik kapsamında olduğunu, Malatya'da kafes balıkçılığı yapmak için müracaat edenlerin sayısının da gün geçtikçe arttığını bildirdi.

İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı toplantıları İl Özel İdare Salonu'nda devam etti. Abdurranman Atay'ın başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki maddeler görüşüldü. İl Genel Meclisi üyelerinin kafes balıkçılığı hakkında bilgi istemesi üzerine Tarım İl Müdürlüğü'nden konu hakkında bilgi aldığını söyleyen Başkan Atay, "Kafes balıkçılığı yapanlar yatırımın yüzde 60'ını bakanlıktan alıyor. Balık başına da 5 kuruş teşvik primi alınıyor. 100 bin balıklık kafes balıkçılığı yapanlar 5 bin YTL teşvik alıyor. 20 ton kapasiteli kafes balıkçılığı yapanlar 13 bin YTL’de üretim desteği alıyor" dedi.

Atay, kafes balıkçılığının teşvik kapsamında olduğunu, Malatya'da kafes balıkçılığı yapmak için müracaat edenlerin sayısının da gün geçtikçe arttığını kaydetti. Tarım danışmaları hakkında da bilgi aldığını söyleyen Abdurrahman Atay, "Türkiye genelinde bu yıl 2 bin 500 adet tarım danışmanı alınacak. Malatya'da şu anda 41 tarım danışmanı var. Bu yıl ayrıca 39 tarım danışmanı daha alınacak" şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi toplantısında, Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan kapatılan Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü'ne ait binanın 3 Mart 2006 tarihinden beri Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne geçici olarak kiraya verilmesi konusu de ele alandı. Toplantıda, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne 6 ay süre tanınıp, buradan başka yere gitmeleri konusunda karar alınırken, bu binaya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Genel Meclisi'nin ihtiyacının olduğu söylendi.

CHP'li bazı meclis üyeleri Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün de devletin kuruluşu olduğunu, bu müdürlüğün başka yere taşınmasının vatandaş ve müdürlük açısından iyi olmayacağını savunurken, AKP'li üyelerle zaman zaman bu konuda sözlü tartışma yaşandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, bu binayı yaklaşık 2 yıl önce geçici olarak kiraya verdiklerini, şimdi binaya ihtiyaçları olmasından çıkmalarını istediklerini ifade ederek, "İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Genel Meclisi'nin bu binaya ihtiyacı var. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde 10 olan müdürlük sayısı 15'e çıkarılacak. Dolayısıyla kendi binamızı kullanmak istiyoruz" dedi.

Toplantıda, Yeşilyurt İlçesi Işıklı Köyü'nün yıllar önce terörden zarar görmesi nedeniyle köyde kimsenin kalmadığı, bu nedenle köyün yerleşik alanının değiştirilmesi için yapılan teklif de kabul edildi. Toplantıda ayrıca Kuluncak İlçesi'nde 90 yataklı olan öğrenci yurdu pansiyonunun ek bina yapılıp 200'e çıkarılma teklifi de Milli Eğitim Komisyonu'nda incelenmek üzere teklif komisyonuna havale edildi.

Yeni çalışmalar hakkında bilgi de veren İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Malatya Merkez Orduzu Pınarbaşı'nda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 30 dönüm yeri olduğunu, yaklaşık 10 dönümüne 200 yataklı yurt yapılması için arazi tahsisi yapılması konusunda çalışmaların sürdüğünü aktardı.

İl Genel Meclisi üyesi Hamit Bak da, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü binasının çok eski olduğunu dile getirerek, Malatya'ya yakışır bina yapılması gerektiğini söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay da, konu hakkında bakanlığın çalışma yaptığını ve Malatya'ya yeni bir Milli Eğitim Müdürlüğü binası yapılacağını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız